Interview Marius Snyders

01.09.2022

1 september jl. Is Marius Snyders gestart in de functie van strategisch communicatieadviseur bij het verenigingsbureau van Geothermie Nederland in Den Haag.


Vertel eens
, waar houd jij je precies mee bezig?

Ik adviseer en ondersteun de vereniging bij de strategische communicatie. Onder de leden van de vereniging is geothermie haast de gewoonste zaak van de wereld: we zijn er een groot deel van onze tijd mee bezig en zijn overtuigd van de mogelijkheden. Maar dat geldt zeker nog niet voor iedereen. Vanuit mijn rol werk ik mee aan de goede boodschappen, middelen en kanalen om die overtuiging ook breder uit te dragen, onder verschillende groepen en organisaties.

Wat is je achtergrond?

In het verleden heb ik sociale geografie en strategische en politieke communicatie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden. Sindsdien ben ik als (strategisch) communicatieadviseur en lobbyist afwisselend werkzaam geweest binnen o.a. de mediasector, bij de EU en de rijksoverheid. 

Van welke werkzaamheden krijg jij energie?

Ik houd van complexe maatschappelijke vraagstukken, waar spanning op staat. En om die te beïnvloeden, de gewenste kant op te bewegen door middel van communicatie. Dat vergt soms groot inzicht en geduld. Die processen voorspellen en daar met de juiste middelen en boodschappen op het juiste moment en op de juiste wijze op inspelen, daar krijg ik energie van. Geothermie biedt wat dat betreft een geweldige uitdaging. De bijdrage die geothermie kan en moet spelen aan de energietransitie is ambitieus en dat kunnen we alleen maar waarmaken als we nog slimmer communiceren en permanent werken aan een beter begrip van- en draagvlak voor de ontwikkeling van aardwarmte.

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze functie?

Zowel intern – waar het de positie van de vereniging en de leden betreft – als extern, gericht op de stakeholders, is er nog een wereld te winnen voor geothermie. De vereniging is nog jong en de relevantie van ons werk neemt met de dag toe. Proberen om, met die stroom mee, snel op vlieghoogte te komen, dat biedt een geweldige kans en uitdaging tegelijk.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik speel verschillende muziekinstrumenten (maar kan geen noot lezen), heb een voorliefde voor taal en grafisch design en ben een fervent schaker.