Vacature Beleidsadviseur Geothermie Nederland (nieuwe functie)

13.07.2023

Het is gelukt om het bureau te versterken, Geothermie Nederland heeft na de zomer een nieuwe beleidsadviseur. Daarnaast zoekt Geothermie Nederland nóg een beleidsadviseur die onder andere de public affairs werkgroep kan leiden en die activiteiten met- en voor gemeenten en provincies oppakt.

Ben jij een enthousiaste bruggenbouwer en geïnteresseerd in de energiesector? Kun jij heldere kaders creëren binnen een complex werkveld? Solliciteer dan bij ons bureau voor de functie van:

(medior) beleidsadviseur Overheid & Maatschappij

32-40 uur │Den Haag

Korte functieomschrijving

Als beleidsadviseur bij onze brancheorganisatie lever je een belangrijke bijdrage aan het beleid dat de geothermiesector in Nederland verder helpt. Je werkt mee aan de ontwikkeling van standpunten van de vereniging en vertegenwoordigt de collectieve belangen van onze leden bij de overheid en andere stakeholders. Je adviseert directie en bestuur en informeert de leden op het gebied van o.a. nieuwe wet- en regelgeving, vergunningen, kennisontwikkeling, samenwerking en draagvlak. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met je collega’s en met de leden die in werkgroepen actief zijn.

Wij vragen
 • Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van energie, milieu, beleid of bestuur;
 • Je bent een talentvolle starter of hebt al enkele jaren ervaring in een beleidsadviesrol, liefst bij de overheid;
 • Je bent analytisch sterk en beschikt over een goede bestuurlijke en politieke antenne: je overziet het grotere geheel en weet wanneer je moet duwen, meebewegen of omlopen;
 • Je bent pro-actief: jij pakt de ruimte waar dat kan en wacht niet af tot iemand je een opdracht geeft;
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken en laat dit ook zien in je motivatiebrief;
 • Wij zullen een beroep doen op jouw oplossingsgerichte houding en verwachten dat je altijd een open oog houdt voor hoe dingen beter kunnen;
 • Kennis van en ervaring met klimaatbeleid, duurzame energie en/of geothermie is een pré.

We zijn nieuwsgierig naar jouw visie, aanpak en karakter. Daarbij vinden we het interessant als jij in je motivatie goed laat zien welk specialisme, relevante ervaring of interesse je voor deze functie als beleidsadviseur overheid & maatschappij meebrengt.

Wij bieden
 • Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan van 32-40 uur per week;
 • In een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris;
 • We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een ruime reiskostenvergoeding en stellen een laptop beschikbaar zodat je overal kunt werken;
 • Salaris: €4.500,00 – €6.500,00 per maand.
Beschrijving organisatie

Geothermie Nederland is een jonge brancheorganisatie met circa 120 leden. De vereniging zet zich in voor bedrijven en instellingen die in de geothermie werkzaam zijn en bijdragen aan de verduurzaming van de warmtevoorziening in de glastuinbouw, de gebouwde omgeving en de industrie. In de energietransitie speelt geothermie een belangrijke rol.

Hier kom je te werken

Het bureau van Geothermie Nederland biedt een dynamische en gezellige werkomgeving in hartje Den Haag. Als onderdeel van ons team van zeven ambitieuze, gezellige en kundige collega’s met ieder een specifieke competentie krijg je de kans om je talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. Je hebt bij ons de vrijheid om initiatieven te nemen en creatieve oplossingen te bedenken voor uitdagende vraagstukken. Wij geloven in een open, inclusieve en informele werkcultuur waarin iedereen gehoord wordt en ideeën worden gewaardeerd.

Kom jij samen werken aan de versnelling van geothermie?

Wij zijn per direct op zoek naar de geschikte kandidaat en sollicitaties worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je beslist uit om te reageren. Stuur je cv en motivatiebrief naar ons toe via janine.verweij@geothermie.nl. Sollicitatiegesprekken vinden in ons kantoor in Den Haag plaats.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op deze website. Janine Verweij vertelt je graag meer over de functie en kan de procedure toelichten. Zij is te bereiken op 06-31035701 (bellen, sms of WhatsApp) of janine.verweij@geothermie.nl.