Creation: Free Design

24 september

EGEC and RHC-ETIP Webinar

Online (11:00 - 12:30 uur)

A New Strategic Research and Innovation Agenda for Geothermal Technologies. Read more

29 september

Webinar diepe geothermie 'Deep Geothermal – Technical Challenges, Uncertainties & Risks'

Online (10.00 - 15.00 uur)
A conference of the EU-Interreg DGE-Rollout Project.
Read more

6 en 7 oktober

Cursus Geothermie

Amersfoort
Wat komt er kijken bij een aardwarmteproject?  Leer van specialisten alles over een eerste haalbaarheidsverkenning, het geologisch onderzoek, vergunningverlening, realisatie en exploitatie, o.l.v. Henny Cornelissen (Well Engineering Partners) en Wouter van Leeuwen (IF Technology).

Lees meer

7 - 8 oktober

8th European Geothermal Workshop

Online
The European Geothermal Workshop is a research-focused venue for students, scientists, and industry members to discuss new approaches, methods, and data pertaining to geothermal reservoirs, geothermal energy exploitation, and related topics.
Read more

8 oktober

Crossing Bridges: Reinventing heat supply

Nieuwegein
In the process of moving away from fossil fuels, what will the heat transition going look like? How large is the role of district heating and local and regional heat networks going to be, and to what extent will it be used in horticulture en industry? This will be the center of discussion in our next event of the Energy Reinvented Community.
Read more

 

12 oktober

Klimaatdag

Online
De Klimaatdag is de aftrap van de Nationale Klimaatweken. Die lopen van 12 oktober tot en met 6 november. In deze periode vinden meer evenementen plaats, zoals webinars, debatten, bedrijfsbezoeken, hulp voor huizenbezitters met zonnepanelen en het isoleren van hun woning, duurzame speurtochten of andere buitenactiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie. Kijk op www.nationaleklimaatweken.nl voor meer informatie.

18 - 23 oktober

GRC 2020 Virtual Annual Meeting

Online
The meeting will take place October 18 – 23, 2020 in an online and on-demand format that brings together people from all aspects of the geothermal industry.
grc2020.mygeoenergynow.org

26 oktober, 2, 9 & 16 november

Energeia Energy tour

Diverse locaties en online

De Energeia Energy Tour: vier hybride bijeenkomsten waar een kleine club mensen fysiek aanwezig is, en de meerderheid op afstand online meekijkt. Op een relevante locatie zal gedurende een middag in drie sessies een actueel thema worden uitgediept. De tour start na de herfstvakantie op 26 oktober.

Zie voor meer informatie fdbusiness.swoogo.com/Energy-Day-2020

27 oktober

Veldbezoek seismisch onderzoek SCAN

rond Weesp/Haarlem/Boskoop

Het Platform Geothermie en EBN organiseren voor deelnemers van het Platform een veldbezoek om te zien hoe het seismisch onderzoek van SCAN in zijn werk gaat. SCAN onderzoekt waar de ondergrond in Nederland mogelijk geschikt is voor de winning van aardwarmte. Het veldbezoek dat op dinsdag 27 oktober plaatsvindt van 8.45 - 13.00 uur bestaat uit een inleiding op SCAN, naar buiten om in het echt de 3 stappen te zien die onderdeel vormen van seismisch onderzoek en een afsluitende ‘vragenronde’ over SCAN en seismisch onderzoek. Het veldbezoek stond eerder gepland in april. Deelnemers van april krijgen voorrang bij aanmelding.

9 - 13 november

Digital German Geothermal Congress 2020

Online
The German Geothermal Association invites geothermal energy experts from science and industry to exchange knowledge and network at the Digital German Geothermal Congress from 9th - 13th November 2020
Read more

24 november

Symposium Bodem Breed

Zeist
Het Symposium Bodem Breed stond gepland voor donderdag 9 april a.s., maar wordt verzet naar 24 november 2020. Deze dag vinden diverse themasessies plaats. Eén van de thema's is 'Energie uit de bodem', waarbij de sessie 'Geothermie en Hoge Temperatuur Opslag (HTO): stap voor stap' ons o.a. leert hoe we de diepe ondergrond van een gemeente zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken voor geothermie. Eén van onze platform-deelnemers, IF Technology, levert een bijdrage aan deze sessie.

Lees meer...

26 - 27 november

Het Nationaal Warmte Congres

Op locatie in de Provincie Overijssel of virtueel
Tijdens het Nationaal Warmte Congres op 26 en 27 november krijg je antwoord op alle vraagstukken die op je pad komen. Esther Prijs en Diederik Samsom vertellen o.a. over de voortgang van de klimaattransitie in Nederland en Europa. Wat zijn de gevolgen van COVID-19 en hoe werken we aan een duurzaam herstel?

Zie voor meer informatie www.euroforum.nl/energie/warmtecongres

3 december

CO2 Conferentie

Regio Rotterdam
Begin december staat in het teken van de verduurzaming van de industrie en het bereiken van de CO2-doelstellingen.
O.l.v. energie-expert Remco de Boer wordt ingegaan op de klimaatambities en de huidige staat ervan, zowel vanuit de overheid als de industrie zelf

Lees verder

 

16, 17 & 18 maart

Duurzaam verwarmd beurs

Haarlemmermeer
Duurzaam verwamd is een vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken. Het is de plek voor vakmensen die meer willen weten over de nieuwste en relevante informatie over duurzame verwarming.
Platform Geothermie verzorgt tijdens de vakbeurs een inleiding over aardwarmte.
Lees meer