Creation: Free Design

17 juni

Bijeenkomst ‘Hoe betrek je de omgeving bij geothermieprojecten?’

Online (13.30 – 15.30 uur)
Na het tekenen van de gedragscode omgevingsbetrokkenheid in november 2019, verscheen in de loop van 2020 de leidraad omgevingsbetrokkenheid. Vanuit Geothermie Nederland ondersteunen we onze leden bij het inzetten van deze leidraad om omgevingsmanagement en communicatie goed in te zetten zowel bij de bestaande als bij de nieuwe geothermieprojecten. Inmiddels hebben we een aantal 1-op-1 sessies gehouden met verschillende operators. Op 17 juni organiseren we een sessie met meerdere deelnemers om van elkaar te leren én elkaar te inspireren! Deze bijeenkomst is bedoeld voor -medewerkers van- operators die verantwoordelijk zijn voor de naleving van de gedragscode en bijhorende leidraad omgevingsbetrokkenheid.

Lees meer...

17 juni

European Geothermal Market Report – key trends in the heating & cooling sector

Online (11.00 - 12.00 uur)
EGEC Geothermal has just published the 2020 edition of the European Geothermal Market Report. This webinar will present a detailed overview of the key trends of the geothermal heating & cooling sector, discuss business opportunities, and provide policy recommendations.
Click here to register

21 juni

ICO Aardwarmte 2021

Online (15.00 - 17.00 uur)
Tijdens het ICO Event Aardwarmte 2021 geven vertegenwoordigers van georganiseerde burgers, woningcorporaties, natuur- en milieuorganisaties een inkijk in hun perspectieven, dilemma’s en vragen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

24 juni

Ledenbijeenkomst Geothermie Nederland

Online (15.30 - 17.00 uur)
Op donderdag 24 juni organiseert Geothermie Nederland een volgende ledenbijeenkomst. Van 15.30- 17.00 uur spreken we met elkaar over innovatie. Meer informatie en de uitnodiging voor leden volgt z.s.m.

24 en 25 juni

GeoTHERM expo & congress

Offenburg (Duitsland)
Zie voor informatie www.geotherm-offenburg.de

7 juli

Webinar: De Transitie van de Warmtebranche – Ontwikkelingen en Uitdagingen

Online (13.00 - 14.30 uur)
Stichting Warmtenetwerk organiseert een webinar over de ontwikkelingen van warmtenetten in Nederland. Dagvoorzitter Ernst Japikse (voorzitter Stichting Warmtenetwerk, CEO bij Ennatuurlijk) gaat in gesprek met Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) en Jeroen Pepers (Algemeen Directeur bij Aedes). Binnen ruim een uur bent u helemaal op de hoogte van de actuele trends en ontwikkelingen in de markt, in navolging op het Nationaal Warmtenet Trendrapport.
Zie voor meer informatie en aanmelden warmtenetwerk.nl

17 - 21 oktober 2022

European Geothermal Congress (EGC) 2022

Berlijn
Het congres EGC wordt om de 3 jaar georganiseerd door EGEC, de Europese vereniging die de geothermische sector vertegenwoordigt, en is het grootste evenement van de geothermiesector in Europa. Tot 31 augustus a.s. is het mogelijk om ‘papers’ in te dienen. Hiermee kunnen we als Nederlandse geothermiesector laten zien welke kennis en kunde we in huis hebben.
Zie voor meer informatie europeangeothermalcongress.eu