Creation: Free Design

21 juni

‘Regel jij het draagvlak?'

Een ledenbijeenkomst over het betrekken van de omgeving bij een aardwarmteproject

Energy Cave, Rijswijk
Tijdens deze bijeenkomst van Geothermie Nederland presenteren verschillende communicatie- en omgevingsmanagers van aardwarmteprojecten hun ervaringen en de wijze waarop zij de gedragscode en de leidraad omgevingsbetrokkenheid gebruiken. Aan de hand van stellingen voeren we met Johanneke de Lint en deelnemers het gesprek over prangende kwesties en issues die spelen in de dagelijkse praktijk.

Johanneke de Lint is expert in de inrichting van omgevingsprocessen, auteur van het boek Canvas Omgevingsmanagement en actief als omgevingsmanager bij projecten in wind, warmte en gebiedsontwikkeling.

Na de break zetten we de gesprekken voort aan de dialoogtafels en sluiten af met een gezamenlijke wrap up en een drankje. Thema’s die aan de orde komen zijn: Hoe omvangrijk is de omgeving van het project eigenlijk? Hoe krijg je ‘binnen’ draagvlak voor je draagvlakplannen voor ‘buiten’? Wat zou een publieksregisseur kunnen betekenen in de driehoek privaat-publiek-maatschappij? Welke vorm van participatie past in welke fase?

Programmatijden

13.30 - 14.00 Inloop met koffie/thee
14.00 - 14.10 Welkom en opening met toelichting op programma en activiteiten Geothermie Nederland op het gebied van draagvlak
14.10 - 14.30 Inspiration talk op basis van stellingen door Jojanneke de Lint
14.30 - 15.15 Project pitches met vragen uit de zaal
15.15 - 15.30 Pauze
15.30 - 16.00 Dialoogtafel(s) over dilemma’s en prangende kwesties olv werkgroep communicatie
16.00 - 16.15 Wrap up met reflectie
16.15 - 17.00 Napraten met een drankjeAanmelden
Klik hier voor aanmelden