Creation: Free Design

Onderzoek mogelijkheden Ultradiepe aardwarmte in Nederland gaat van start

De volgende fase in de verkenning van ultradiepe aardwarmte (geothermie) is bereikt. Zes consortia hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met betrekking tot de uitvoering van het zogeheten Exploratie Werkprogramma voor Ultradiepe Geothermie. Binnen het Green Deal UDG onderzoeksprogramma werken overheid en private partijen samen om de kansen en mogelijkheden voor ultradiepe aardwarmte in Nederland te onderzoeken.

In juni 2017 ondertekenden zeven consortia samen met de overheid, EBN en TNO de zogeheten Green Deal Ultradiepe Geothermie (UDG), om de kennis over en voor Ultradiepe aardwarmte (warmtewinning op meer dan 4 km diepte) in Nederland te vergroten.
De consortia UDG Leeuwarden, GOUD (Utrecht), UDG Renkum, Geothermie Oost Brabant, UDG Schiedam en UDG Haven Rotterdam zetten nu de volgende stap om met het zogenaamde Exploratie Werkprogramma gezamenlijk verder te gaan en ultradiepe aardwarmte in Nederland te verkennen. Het Exploratie Werkprogramma omvat onder meer gedetailleerd geologisch onderzoek, onderzoek naar boortechnieken, risico-inventarisatie & management en zorgvuldig omgevingsmanagement.

Lees het hele artikel op de website van EBN