Creation: Free Design

Belgisch Noord-Limburg onderzoekt geothermie

Vito neemt in Belgie deel aan het Europese project DGE-ROLLOUT, dat in Nederland, Duitsland en Belgie nagaat hoe ze optimaal aardwarmte kunnen winnen. Binnenkort start er een onderzoek naar het potentieel van aardwarmte in de ondergrond van Bree en Lommel, Belgie. Voor dit project is door het provinciaal bestuur 126.000 euro vrijgemaakt.

VITO gaat als één van de projectpartners zich kunnen toeleggen op de realisatie van geothermische demonstratie-activiteiten.

"De complexe geologische omstandigheden in het grensgebied vereisen echter specifieke expertise en technologie. Hiervoor zijn er parallellen te trekken met bestaande geothermieprojecten zoals in Mol en Grubbenvorst (NL). 10 toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstellingen uit België, Nederland en Duitsland hebben daarom besloten de krachten te bundelen en de technische en economische haalbaarheid van diepe geothermie verder te onderzoeken en het concept voor het onttrekken en benutten van de warmte verder op punt te stellen. Zo worden onder meer demonstraties rond thermische opslag, intelligente warmtesturing en het opwaarderen van warmte op verschillende locaties in de grensregio uitgevoerd." 

Lees het hele artikel op de website van Vito.