Creation: Free Design

Gezocht: bureaumanager Platform-bureau (deadline 22 januari)

Een mooie uitdaging om te bouwen aan de verdere groei van de geothermiesector.

Stichting Platform Geothermie groeit in activiteiten en door verdere professionalisering is er ruimte voor groei van het ondersteunende bureau. Daarom zoekt het bestuur een bureaumanager. Een meewerkend voorman/ vrouw met de andere bureaumedewerkers. De bureaumanager is een kartrekker in een sterk veranderende en groeiende geothermie- en energiesector.

Vacature bureaumanager Platform Geothermie

Een mooie uitdaging om te bouwen aan de verdere groei van de geothermiesector.

 Stichting Platform Geothermie groeit in activiteiten en door verdere professionalisering is er ruimte voor groei van het ondersteunende bureau. Daarom zoekt het bestuur een bureaumanager. Een meewerkend voorman/ vrouw met de andere bureaumedewerkers. De bureaumanager is een kartrekker in een sterk veranderende en groeiende geothermie- en energiesector.

 

Wat houdt de functie in?

Als bureaumanager zorg je voor het optimaal functioneren van het Platformbureau en geeft je functioneel leiding aan de strategisch beleidsmedewerker, de communicatiespecialist en een (externe) administrateur. Je hebt een ondersteunende rol bij de besluitvorming, rapporteert aan het Bestuur en hebt een functionele samenwerking met de voorzitter van het bestuur. Het Platformkantoor is gevestigd in Delft. Verhuizing naar Den Haag wordt overwogen.

 De werkzaamheden uit:

 • Zorgen voor de formulering en uitvoering van beleid, alsmede de organisatorische en budgettaire aansturing, op basis van de door het Bestuur vastgestelde begroting
 • Inhoudelijk bijdragen aan de doelstellingen van het Platform
 • Een belangrijk onderdeel is het (mede) herijken van de ambitie en strategie van het Platform inclusief de interne structuur en de samenwerking met partners in de sector
 • Leiden van de bureau-overleggen, voorbereiden van de vergaderingen van het Bestuur en de Raad van Toezicht, verzorgen van managementinformatie
 • Externe representatie van het Platform in afstemming met de andere bureaumedewerkers en de voorzitter.

 Wat vragen we van je?

 • Meerjarige werkervaring in de warmtesector en ervaring met leidinggeven en veranderprocessen
 • Affiniteit met inhoud, werkveld en krachtenveld rond duurzame energie en warmte, en bij voorkeur geothermie. Gewend overzicht te houden over daarvoor relevante externe politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Netwerker met netwerk bij relevante stakeholders zoals overheden en maatschappelijke organisaties.
 • Teamspeler, initiatiefrijk en flexibel. Werkt collegiaal samen met de andere bureaumedewerkers
 • Representatief, diplomatiek en bestuurlijk-sensitief
 • Doelgericht, ook in een sterk veranderende omgeving met grote opgaven
 • Kan de gebundelde belangen van verschillende stakeholders en groepen behartigen
 • Is idealiter ingevoerd in de afspraken uit het Klimaatakkoord en kan het belang en de acties van de geothermie daarin duiden en vormgeven (met diverse partijen zoals de zusterorganisatie DAGO, EBN en Stichting Warmtenetwerk)
 • Gemiddeld drie dagen per week beschikbaar
 • Een spoedige beschikbaarheid is gewenst.

 Wat is de financiële vergoeding?

We willen starten met een tijdelijk dienstverband/ inhuur; zodra de financiële vooruitzichten van de stichting voldoende helder zijn is een vast contract bespreekbaar. Vergoeding 90 euro per uur excl BTW, exclusief onkostenvergoeding.

 Procedure

We roepen geïnteresseerden op zich vóór 22 januari 2020 12:00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te melden, met een korte CV, motivatie en datum van beschikbaarheid. Na een eerste selectie door twee bestuursleden zul je eventueel worden gevraagd om aanvullende informatie en vindt een gesprek met hen plaats. In de tweede ronde vindt een gesprek plaats met de bureaumedewerkers.

 Wat is het Platform Geothermie?

Stichting Platform Geothermie is een non-profit organisatie (NGO) gericht op de bevordering van de verantwoorde toepassing van (diepe) geothermie of aardwarmte in Nederland. Het Platform doet dit onder meer door kennisoverdracht en het geven van voorlichting over (diepe) geothermie door middel van presentaties, publicaties, nieuwsbrieven en de organisatie van symposia en werkbezoeken. Het Platform Geothermie vertegenwoordigt zowel de vraag- als de aanbodkant en deelnemers zijn onder meer vergunninghouders, (geologische) adviesbureaus, kennisinstellingen, provincies en gemeentes, boorbedrijven, financiële instellingen en gebruikers van aardwarmte. Samenwerken met andere partijen vormt een belangrijk uitgangspunt voor het Platform. Om te beginnen met de Nederlandse vereniging van geothermische operators, DAGO. Daarnaast ook met vele andere partijen uit de geothermiesector en uit andere duurzame energiesectoren. Daarom is Platform ook lid van de NVDE, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie.

Het Platform wordt geleid door vijf bestuursleden; vier afkomstig uit de verschillende geledingen van het Platform en één voorzitter zonder specifieke achtergrond. Daarnaast kent het Platform een Raad van Toezicht met acht leden. Het Platformbureau bestaat uit de strategisch beleidsmedewerker, de communicatiespecialist en een (externe) administrateur. Nu nog onder leiding van de voorzitter van het bestuur.