Creation: Free Design

SCAN onderweg in midden Nederland

Het SCAN seismisch onderzoek is onderweg in midden Nederland. Nadat begin vorig jaar de eerste (test)lijn werd onderzocht tussen Utrecht en Almere ging het seismisch onderzoek in september weer van start. Inmiddels zijn de werkzaamheden op de vierde onderzoekslijn afgerond en zijn deze op de vijfde in volle gang. Ook zijn de eerste (ruwe) resultaten van het seismisch onderzoek van de testlijn en een deel van de herbewerkte data uit midden Nederland nu beschikbaar via NLOG. Naast het winnen van nieuwe en het herbewerken van bestaande data is er naast SCAN altijd meer en lokaal onderzoek nodig voordat een aardwarmteproject kan worden opgestart.

De projectteams die zich bezighouden met de SCAN Dinantien studies maken ondertussen ook meters. Van de 12 onderzoek studies naar Ultra Diepe Geothermie (UDG) en de Dinantien kalksteen laag, die van belang is voor de mogelijke toekomstige winning hiervan, zijn er nu reeds 10 afgerond.

Bent u benieuwd naar de voortgang van SCAN programma? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en het seismisch onderzoek. Of kijk voor meer informatie op www.scanaardwarmte.nl

SCAN veldploeg

De SCAN veldploeg aan het werk bij Nijkerk