Creation: Free Design

Engie neemt Hydreco Geomec over

Energie- en techniekbedrijf Engie heeft Hydreco Geomec overgenomen van drinkwaterbedrijf Brabant Water. Hydreco Geomec is gespecialiseerd in geothermie, en Engie is met de overname marktleider in deze sector. Hydreco Geomec blijft als dochter van Engie in 2020 onder eigen naam actief en in Breda gevestigd. Na 2020 wordt gekeken wat wenselijk is. Er werken circa 25 mensen, en huidig directeur Peter Odermatt blijft aan als directeur.

Engie zelf was al actief in de wereld van de geothermie. “We zien aardwarmte als één van de sleutelelementen in de energietransitie”, zegt Jan Brandts, manager geothermal bij Engie. “Hydreco Geomec heeft een voorsprong op Engie, maar had ook behoefte aan meer financiële slagkracht. De combinatie is erg sterk.”

Het doel van Engie is om een leidende rol te krijgen in duurzame gebiedsontwikkeling. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt grootschalige oplossingen voor energie, zoals zonnepanelen op duurzame kippenboerderij Kipster om energie te leveren aan consumenten of de verwarming met WKO's van de Amsterdamse wijk Overhoeks waar ook het Eye Film Museum is gelegen. Een andere Brabant Water-dochter, het in bodemenergie en WKO's gespecialiseerde Hydreco, blijft bij het moederbedrijf en wordt niet overgenomen door Engie.