Creation: Free Design

Modelaanpak biedt inzicht in de financiering van Geothermieprojecten

EBN en REBEL publiceren de Modelaanpak Projectfinanciering Geothermie. De publicatie is interessant voor iedereen die meer wil weten over de financiële uitdagingen van geothermieprojecten.  De modelaanpak biedt concrete handvatten voor een succesvolle projectfinanciering.

Modelaanpak Projectfinanciering Geothermie2Het opstellen van de modelaanpak is een van de acties uit het Masterplan Aardwarmte in Nederland. Het Masterplan is opgedeeld in zes thematische hoofddoelen, waaronder ‘Rendabele Projecten’; het zorgen voor rendabele geothermieprojecten door kosten, onzekerheden en risico’s te reduceren en opbrengsten te verhogen over de gehele levenscyclus van een project. Dit project is een van de initiatieven en beoogt daarmee bij te dragen aan de opschaling van geothermie in Nederland.

 

 

 

EBN heeft REBEL gevraagd om deze aanpak op te stellen. Hier zijn twee producten uit voort gekomen. 

  • Een gestandaardiseerd financieel model dat voldoet aan de eisen die financiers daar gebruikelijk aan stellen en welke als vertrekpunt kan dienen voor project specifieke financiële modellen; en,
  • Een beschrijving van het financieringsproces waarbij een aantal belangrijke stappen verder worden uitgediept. Het doel daarvan is inzichtelijk te maken welke verwachtingen financiers hebben, en daarmee bij te dragen aan het effectiever en (kosten)efficiënter maken van het financieringsproces.


De modelaanpak kunt u downloaden op de kennisbank van EBN. Er is ook een beperkte oplage gedrukte exemplaren beschikbaar. Indien u een gedrukt exemplaar wenst te ontvangen, of als u vragen hebt over dit product, kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..