Creation: Free Design

Gezocht: directeur Geothermie Nederland

Een mooie uitdaging om te bouwen aan de verdere groei van de geothermiesector.
Wil jij in een belangrijke functie werken aan een duurzaam Nederland? En ben je op zoek naar een baan waar je letterlijk en figuurlijk energie van krijgt? Dan bieden wij je nu de kans. Als directeur van Geothermie Nederland ga je leidinggeven aan het bureau.

Vacature directeur Geothermie Nederland

HBO+/WO│32-36 uur │Den Haag

Werken bij de brancheorganisatie voor geothermie

Wij zijn de brancheorganisatie voor geothermie in Nederland. We hebben circa 80 leden; bedrijven die zich dagelijks inzetten voor de energietransitie. Onze vereniging ondersteunt haar leden om de duurzame warmtevoorziening in de tuinbouw, industrie en de gebouwde omgeving te versnellen en rendabeler te maken. Naast de leden spelen het bestuur en het bureau daarbij een belangrijke rol. Wat ga je doen?

Je gaat leidinggeven aan het bureau. Het bureau wordt gevormd door een klein team van professionals plus een flexibele schil aan experts. Het team bestaat uit deskundigen op het gebied van techniek, communicatie, public affairs, belangenbehartiging en juridische zaken. Gezien de voorziene groei zijn wij op zoek naar een directeur die samen met het team de vereniging kan ondersteunen door een doelgerichte dienstverlening in deze energietransitie.

Als directeur zet je je in voor de groei van de sector en het behartigen van de belangen van de leden. Je bent een belangrijke schakel naar het bestuur en hebt wekelijks contact met de voorzitter voor beleidsmatige afstemming. Je weet je collega’s, ieder met hun eigen expertise, te motiveren en om als team te functioneren en elkaars kwaliteiten te benutten. Jij neemt, net als je teamleden, zelf ook een aantal dossiers voor je rekening.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Zorgen voor ontwikkeling en uitvoering van beleid en de organisatorische en budgettaire aansturing, op basis van de door het bestuur vastgestelde begroting;
 • Leiden van de bureau-vergaderingen, voorbereiden van de vergaderingen van het bestuur en verzorgen van managementinformatie;
 • Begeleiden en waar nodig aansturen van je team en externe deskundigen;
 • Inhoudelijk bijdragen aan de doelstellingen van de vereniging en voorbereiden van besluitvorming van het bestuur;
 • Mede-vormgeven van de ambitie en strategie van de vereniging en onderhouden van de samenwerking met partners in de sector;
 • Regelmatig contact houden met de leden en informeren omtrent actuele zaken die bij de leden of de geothermiesector gaande zijn;
 • Onderhouden van contacten met belangrijkste stakeholders in het (geothermie)werkveld en hiermee een constructieve relatie opbouwen;
 • Externe representatie van de vereniging in afstemming met de voorzitter en/of andere bestuursleden.


Wat vragen wij?

 • Je hebt een HBO- of WO-opleiding;
 • Je kunt snel schakelen en verbindingen leggen;
 • Je hebt passie en enthousiasme om de warmtevoorziening van Nederland te vergroenen;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in energievraagstukken en het aansturen van (een kleine groep) collega’s;
 • Je kunt helder communiceren en je hebt gevoel voor wat voor de leden en de vereniging belangrijk is;
 • Je bent gewend om vergaderingen te leiden en presentaties te geven.


Voorbeeld alledaagse dag

Met passie aan de slag voor de verduurzaming van Nederland
Het is maandagmorgen en de week is begonnen. Je hebt een korte ‘call’ met je team en bespreekt de laatste ontwikkelingen bij een nieuw geothermieproject. Een woonwijk van 3.000 huizen wordt eind deze week op duurzame warmte uit de diepe ondergrond aangesloten. Met de communicatiespecialist van het team bespreek je de communicatieactiviteiten over de resultaten van dit project. Daarna heb je een afspraak met het Ministerie van Economische Zaken over het verbeteren van de regelgeving met betrekking tot de aanleg van een geothermiebron en warmtenet. Net terug van het ministerie belt een lid die informatie nodig heeft over een technisch probleem. Dat leg je neer bij één van de twee technische collega’s. Die geeft aan dat er een innovatieve oplossing is, maar die moet nog verder onderzocht worden. Je zorgt dat het op een innovatielijst komt te staan die je de volgende dag met de Technische Universiteit in Delft bespreekt. Aan het eind van de werkdag bel je de voorzitter over een idee dat je hebt om de informatievoorziening naar de leden te verbeteren. Voordat je je laptop sluit, werk je natuurlijk die drie mailtjes nog even weg en weet je dat mede door jouw inzet er jaarlijks door de leden al voor 120.000 huishoudens duurzame warmte geleverd wordt. Als je onderweg naar huis fietst denk je; binnen vijf jaar gaan we dat verdubbelen, nog meer huizen en bedrijven aansluiten op duurzame, veilige en betaalbare warmte.

Wat bieden wij?

Je stapt deze uitdagende baan in voor een bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn flexibel en kunnen deels op jouw wensen afgestemd worden.

 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privé balans.
 • Vergoeding woon-werkverkeer max. 60 km. Enkele reisafstand ad € 0,19 per km.
 • Alle ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling, ook middels extra opleiding.
 • Samenwerken binnen een collegiaal team van 5-7 collega’s in een informele sfeer en een intensieve afstemming met de voorzitter van het bestuur


Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Radboud Vorage (voorzitter/bestuurslid Geothermie Nederland) op telefoonnummer 06-51431301.

Solliciteren?

Je kunt je motivatie en C.V. tot 31 maart 2021 sturen t.a.v. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voorzitter Geothermie Nederland.

Tijdens onze werving- en selectieprocedures willen we geschikte kandidaten graag beter leren kennen. Ook in deze tijden van Corona. Daarom ontmoeten wij jou graag online tijdens de pre-selectiegesprekken. De meest geschikte persoon ontmoeten we daarna graag persoonlijk. Dan kunnen we van elkaar een betere indruk krijgen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Er is een selectiecommissie met personen uit het bestuur en de medewerkers.

Zie de volledige vacature op Indeed