Creation: Free Design

Call for proposals geopend: Accelerating heating and cooling transition

Op 9 juni om 15:00 uur vindt een online voorlichtings- en matchmakingsbijeenkomst plaats over de call for proposals. Deze derde call voor internationale innovatieprojecten heeft GEOTHERMICA samen met het Smart Energy Systems Era-Net (JPP SES) geopend op 31 mei 2021. Het thema van deze call is het versnellen van de warmte en koude transitie door innovatie van warmte en/of koude technieken, waaronder geothermie en thermische opslag, alsook de slimme integratie hiervan in het energiesysteem. In totaal stellen de 15 deelnemende landen ruim 32 miljoen euro beschikbaar.

Call for proposals Geothermica

Meer informatie over deze call is te vinden op de website van GEOTHERMICA onder Joint Call 2021. Op 9 juni 2020 om 15:00 CEST vindt een online voorlichtings- en matchmakingsbijeenkomst plaats. Registreren kan via deze link. De volledige Joint Call tekst met richtlijnen voor het schrijven van de pre-proposals staat hier.

Subsidie voor Nederlandse deelnemers loopt via RVO en projecten dienen te voldoen aan de voorwaarden van de HER+ of de DEI+ regeling. Voor nadere informatie kunt u ook terecht bij de GEOTHERMICA contactpersonen van RVO.  

Belangrijke data en informatie:

  • 31 mei 2021: Opening van de call en het virtuele matchmaking portaal – Link naar portaal
  • 9 juni 2021 om 15:00 CEST: Online voorlichtingsbijeenkomst – Registreer hier
  • 4 oktober 2021 (15:00 UTC): Deadline pre-proposals
  • november 2021: Deelnemers worden uitgenodigd voor indiening van een full proposal
  • 31 januari 2022 (15:00 UTC): Deadline full proposals