Creation: Free Design

Green Well Westland


Green Well Westland small

opbouw torenProjectnaam: Green Well Westland

Locatie: Ockenburchlaan Honselersdijk (Westland)

Vermogen: circa 11,5 MW

Temperatuur: circa 85 °C

Bijzonderheden: Debiet 180 m3/uur, een productie van ca 8 miljoen m3 aardgas equivalenten/jaar en een emissiereductie van 14.400 ton CO2/jaar. Het project  is een initiatief van vijf tuinbouwbedrijven, potplantenkwekerij T. Valstar aan de Gantellaan, paprikabedrijf Zwingrow aan het Poeldijksepad en kwekerijen G. Verkade, Zeurniet en Mulder langs de Ockenburchlaan in Honselersdijk. Daarnaast zijn enige andere bedrijven worden aangesloten. 

In oktober 2011 is gestart met het bouwrijp maken van de locatie. De boring is uitgevoerd door Drilltec en het boormanagement is verzorgd door T&A Survey. Drilltec is geen onbekende in Nederland. De boortoren  "de Compact" heeft voorheen 73 putten geboord voor NAM in Schoonebeek. Het project is uitgevoerd op regiebasis - dit in tegenstelling tot de meeste aardwarmteboringen, waar met een turn-key contract wordt gewerkt.

Voor het project Green Well is een MEI subsidie toegekend van 2 mln. Het project is verder gefinancierd door Rabo Bank en wordt ondersteund door de 'Westland Agenda' een initiatief van de Gemeente Westland en Rabo. Eind 2014 zijn problemen opgetreden als gevolg van intrusie van kleideeltjes in de onderste sectie van de productieput. Na het aanleggen van een side-track is de put sinds medio 2015 weer in productie.

Nadere informatie :