Creation: Free Design

Nieuws uit de werkgroepen (maart 2020)

  • Op 23 maart is een werkgroep (digitaal) bijeen geweest en zijn afspraken gemaakt op welke wijze TNO, DAGO en SPG gezamenlijk de mate van duurzaamheid van geothermie te berekenen en beter inzichtelijk te maken is. Deze partijen werken de komende periode samen om verschillende berekeningen te maken op basis van categorieën als reservoirs, warmtepompen, bijvangst en debiet. Er wordt er toegewerkt naar het inzichtelijk maken van de potentie van geothermie in warmtenetten met betrekking tot duurzaamheid. Als er vragen zijn of interesse over dit onderwerp, neem dan contact op en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • De Rijksoverheid is de website mijnbouwvergunningen.nl/ gestart en deze website wordt de komende tijd nog verder aangevuld. Op deze website is alle informatie te vinden over mijnbouwvergunningen voor aardwarmte en alle andere ondergrondse activiteiten.
  • Naar aanleiding van het aangenomen voorstel van Kamerlid Van der Lee (GroenLinks) voor een rondetafelgesprek over de SDE++, hebben DAGO en SPG een verzoek ingediend om namens de geothermiesector een bijdrage aan dit gesprek te leveren.

Bekijk ook nieuws uit de werkgroepen - februari 2020.