Creation: Free Design

Activiteiten

Een belangrijke activiteit is het verzorgen van kennisoverdracht en het geven van voorlichting over (diepe) geothermie door middel van presentaties, publicaties, nieuwsbrieven en de organisatie van symposia en werkbezoeken aan installaties in binnen- en buitenland. Zo zijn er jaarlijks altijd wel één of meer bedrijfsbezoeken aan installaties in aanbouw en in elk geval één algemene deelnemersvergadering. Per jaar zijn er altijd enige openbare congressen van deelnemers, waar het Platform actief bij ondersteunt. Tot slot worden er vele kleinere bijeenkomsten rond specifieke onderwerpen en thema's georganiseerd. Zie ook onder werkgroepen en voor een actueel overzicht van bijeenkomsten de agenda.

Het Platform richt zich naast deze kennisoverdracht op de volgende activiteiten:

  • De ontwikkeling van een nationaal beleidskader
  • het behartigen van nationale en internationale belangen op het vlak van diepe geothermie
  • Het initiëren en flankeren van locale of regionale projecten
  • Participatie in/coördinatie van studies

Hiermee is het Platform Geothermie een centraal aanspreekpunt voor de overheid en marktpartijen met werkzaamheden in deze sector.

Het Platform is internationaal aangesloten bij de Europese en Wereldwijde koepels op het terrein van geothermie. Zo is er een affiliation agreement met de IGA (International Geothermal Association) en de Stichting Platform Geothermie is lid van de EGEC (European Geothermal Energy Council).