Ledenbijeenkomst Geothermie ‘Innovatie’

13jun
Datum: 13 juni 2024
Locatie: At the Park/ Energy Cave, Rijswijk
Organisator: Geothermie Nederland
GNL header Innovatie 13-06-2024

Ledenbijeenkomst ‘Innovatie’

Op donderdag 13 juni a.s. is de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland die in het teken staat van innovatie. De thema’s uit het meerjarig innovatieprogramma voor geothermie staan centraal in vier verschillende workshops/kennissessies. En op het Innovatieplein hoor je over producten, diensten en onderzoeksprogramma’s die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de geothermiesector.

TKI Innovatieprogramma

Er is inmiddels 15 jaar aan praktijkervaring in de geothermiesector in Nederland. Daarin zijn al veel onderzoeken uitgevoerd en is veel kennis opgedaan. Die kennis (en data) gaan 23 partijen nu inzetten om op een aantal onderwerpen verdiepingsslagen te maken, met het TKI Innovatieprogramma GEO4ALL. Op 13 juni verwachten we de start van het programma te vieren (de definitieve toekenning van het TKI Innovatieprogramma wordt eind mei voorzien).

Parallelsessies

Het programma bevat twee rondes met parallelsessies. Je kunt hierbij kiezen uit vier verschillende workshops/kennissessies met thema’s uit het TKI Innovatieprogramma: innovaties op het gebied van (1) ondiepe geothermie met open en gesloten systemen, (2) reservoiroptimalisatie, (3) monitoring koudebel & meten op diepte en (4) data verzamelen en -optimalisatie van bovengrondse installaties. Experts vanuit zowel onderzoeksinstituten als marktpartijen delen inzichten. Wat is er bekend over deze thema’s, wat wordt verder uitgediept en wat gaat ons dat opleveren?

Innovatieplein

Op het Innovatieplein hoor je onder het genot van een hapje en drankje over producten, diensten en onderzoeksprogramma’s die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de geothermiesector. Leden van Geothermie Nederland hebben een podium op het Innovatieplein. Daarnaast er is ruimte voor onderzoeksprogramma’s en afstudeerprojecten die geen onderdeel uitmaken van het TKI Innovatieprogramma.

Programma

13.30 Ontvangst
14.00 Introductie TKI Innovatieprogramma door Radboud Vorage, namens Geothermie Nederland, EBN en TNO
14.10 Introductie thema’s en parallelsessies door middel van korte interviews met sprekers
14.20 Parallelsessies ronde 1 (keuze uit 4 sessies)
15.05 Parallelsessies ronde 2 (keuze uit 4 sessies)
15.45 Highlights parallelsessies en toelichting vervolg kennisdeling
16.00 Introductie Innovatieplein: korte introductie deelnemers
16.10 Bezoekers verplaatsen naar Innovatieplein
16.15 Bezoek Innovatieplein met hapje en drankje
18.00 Einde

Aanmeldformulier

Meld je op tijd aan via onderstaand formulier, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Leden zijn van harte uitgenodigd om gratis deel te nemen. Bekijk de lidmaatschapsvoorwaarden, of neem contact met ons op.

 
 
 

Deel dit

De nieuwste evenementen

15mei

Webinar Overeenkomst van Samenwerking

In dit webinar wordt verteld over de Overeenkomst van Samenwerking met EBN en is er ruimte voor vragen.
15 mei 2024 van 14.00 - 15.00 uur
Online
Geothermie Nederland en EBN
28mei

Iceland Geothermal Conference 2024

Deze conferentie is een van de meest bezochte evenementen in de geothermische wereld. Bezoek de 5th Iceland Geothermal Conference (IGC) in mei 2024. Geothermie Nederland brengt branchegenoten die vanuit Nederland de conferentie willen bezoeken graag bij elkaar.
28 - 30 mei 2024
Reykjavic, IJsland
Iceland Renewable Energy Cluster