Op steeds meer locaties in Nederland zijn aardwarmteprojecten. Bij elke locatie kun je meer lezen over het project, over de toepassing, initiatiefnemers en besparing. Klik op ‘Toon de locaties op de kaart’ voor een overzicht van de verspreiding van de locaties over Nederland.
Een overzicht van vergunningen voor potentiële nieuwe locaties en de status daarvan is te vinden op: www.nlog.nl/kaart-geothermie.

Status:
Noord-Holland

Agriport A7 Middenmeer

Op Agriport heeft Ennatuurlijk Aardwarmte drie aardwarmtedoubletten. Met de drie doubletten op Agriport wordt circa 30 miljoen m3 aardgas per jaar bespaard.
Zuid-Holland

Ammerlaan TGI – Pijnacker

In 2010 is een tweede aardwarmte-doublet in de gemeente Pijnacker-Nootdorp gerealiseerd, ditmaal door de Firma Ammerlaan TGI.
Flevoland

Aardwarmte Combinatie Luttelgeest (ACL)

Aardwarmte Combinatie Luttelgeest (ACL) is een initiatief van plantenkwekerij Bernhard Groep en paprikateler Tas Paprika. De aardwarmte wordt op circa 1.800 meter diepte gewonnen.
Overijssel

Aardwarmte Koekoekspolder

Vijf samenwerkende groentekwekers in IJsselmuiden verwarmen gezamenlijk 23,5 ha aan kassen met aardwarmte.
Zuid-Holland

Aardwarmte Vierpolders

De ondergrond van glastuinbouwgebied Vierpolders is bijzonder geschikt voor de toepassing van diepe aardwarmte.
Zuid-Holland

Aardwarmte Vogelaer

Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk is een initiatief van zeven tuinders. De installatie verwarmt de kassen van 17 tuinbouwbedrijven. De aardwarmtewinning draait sinds begin 2017. Ook is er een uitgestrekt warmtenet aangelegd.
Limburg

Californië Lipzig Gielen

De aardwarmte-installatie van CLG is vernoemd naar de initialen van de betrokken tuinders en het tuinbouwgebied Californië (ten noordwesten van Venlo). De winning is gestart in 2016 en levert warmte aan vier tuinbouwbedrijven met circa 30 ha kassen.
Limburg

Californië Wijnen Grubbenvorst

Sinds december 2013 wordt aardwarmte gewonnen door CWG in het glastuinbouwgebied Californië. In 2016 is een tweede geothermieproject in dit gebied gestart, Californië Lipzig Gielen (CLG). Het project CWG richt zich op het zogenoemde kolenkalk.
Zuid-Holland

Duijvestijn

De aardwarmte-installatie Duijvestijn in Pijnacker is de vierde winningslocatie die in Nederland is ontwikkeld. Samen met geologen en mijnbouwstudenten van de Technische Universiteit Delft heeft Duijvestijn Tomaten het ontwerp voor deze locatie gemaakt.
Noord-Holland

Floricultura

Floricultura is een producent van uitgangsmateriaal voor orchideeën in Heemskerk. De putten van de aardwarmte-installatie van Floracultura 2.700 tot 2.900 meter diep en liggen in de zogenaamde Slochterenformatie.
Zuid-Holland

Geothermie De Lier

Geothermie De Lier is een initiatief van de tuinbouwbedrijven Harting Holland en A. de Bruijn en Zn BV. De diepte van de put is 2.400 meter en het water is daar circa 87 °C. KCA Deutag heeft de boorwerkzaamheden verricht. VB Projects heeft de bovengrondse installaties aangelegd.
Zuid-Holland

Geopower Oudcamp

De aardwarmte-installatie Geopower Oudcamp levert duurzame warmte aan acht tuinbouwbedrijven. In 2018 is de aardwarmte-installatie in gebruik genomen.