Vattenfall zet in op aardwarmte

25.07.2024

Vattenfall laat in een recent artikel weten dat aardwarmte een heel belangrijke bron is in de warmtebronnenstrategie van Vattenfall.

“Lelystad is onze meest vooruitgeschoven post op het gebied van geothermieontwikkeling”, aldus Jeffrey Haspels, die bij Vattenfall nauw betrokken is bij de ontwikkeling van aardwarmte. “In Amsterdam en Almere zijn we daar nu ook concreet mee bezig.”

Bart Dehue, bij Vattenfall verantwoordelijk voor de verduurzaming van de warmtebronnen vult in het artikel aan: “Wij willen al onze warmtenetten volledig verduurzamen. Er is behoefte aan nieuwe warmtebronnen die stabiel duurzame warmte kunnen leveren. Daarnaast zijn er nieuwe warmtebronnen nodig om te kunnen groeien. Geothermie speelt daar een belangrijke rol in door de basiswarmtevraag te gaan leveren, de zogenaamde basislast. Geothermie is namelijk bij uitstek geschikt om het hele jaar door warmte te leveren doordat geothermie hoge initiële investeringskosten heeft, maar als de bron eenmaal is gerealiseerd relatief lage operationele kosten heeft.”

Lees het volledige artikel op de website van Vattenfall

Gerelateerde leden

Warmtebedrijf

Het laatste nieuws

Column Janine Groene Groeispurt
AlgemeenGeothermie Nederland
29.08.2024

‘Geothermie en de Groene Groeispurt’

Met het nieuwe ministerie van Klimaat en Groene Groei staan we op een interessant kruispunt. Janine Verweij, directeur Geothermie Nederland,...
Uitnodiging YP 18 september 2024
Geothermie Nederland
29.08.2024

Young Professionals netwerkborrel

Op woensdag 18 september is het volgende netwerkmoment voor GNL Young Professionals....
Advertentie Energie van Eigen bodem
Algemeen
28.08.2024

Kies voor ‘Energie van eigen bodem’

88% van de de Nederlanders wil dat we minder afhankelijk worden van andere landen voor onze energie. Dat willen wij...