Creation: Free Design

Instemming met Klimaatakkoord

Op woensdag 11 september 2019 ondertekent de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) namens haar leden het Klimaatakkoord. Ook SPG heeft namens haar deelnemers instemmend gereageerd op het klimaatakkoord. Er is voldoende aandacht voor geothermie en andere duurzame warmtebronnen in het akkoord en tegelijk is het belangrijk geothermie als alternatief te blijven benoemen.

We blijven ons daarom ook na de ondertekening onverminderd inzetten voor de bevordering van verantwoorde geothermie in Nederland, in samenwerking met onze partners.

Lees hier meer over het klimaatakkoord.

Trias Westland krijgt tweede aardwarmtebron

De realisatie van het tweede aardwarmtedoublet Trias Westland start in september. De financiering hiervoor is rond en ook wordt het warmtenet uitgebreid.
De uitbreiding van Trias Westland biedt een forse verduurzaming voor de Westlandse glastuinbouw, vergelijkbaar met het gasverbruik van circa 15.000 huishoudens.

Lees het nieuwsbericht over het nieuwe aardwarmtedoublet op de website van HVC.

Seminar Ultradiepe Geothermie op dinsdag 1 oktober

Op dinsdag 1 oktober vindt van 13 tot 18 uur in Tivoli Utrecht het jaarlijkse seminar plaats over de Green Deal Ultradiepe Geothermie (UDG). Graag nodigen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Stichting Platform Geothermie, TNO en EBN alle geïnteresseerden uit voor dit seminar om de laatste stand van zaken te horen over de ontwikkelingen binnen de Green Deal Ultradiepe Geothermie.

Lees meer: Seminar Ultradiepe Geothermie op dinsdag 1 oktober

Call for project presentations - EGEC Innovation Fund

De EGEC nodigt de leden uit om voor 30 augustus gehoor te geven aan de call for project presenetations om vervolgens op 23 september aanstaande hun geothermieproject te presenteren aan de Europese Commissie. Voor meer informatie over de EGEC en de workshop verwijzen we jullie naar hun website.  

Het innovatie fonds en bijbehorende prioriteiten worden kort toegelicht in het schema onderin en meer informatie vind je op de website over het innovatie fonds

 

Innovation Fund

Belangrijke mijlpaal geothermie project Oostvoorne

Duurzaam Voorne (o.a. Hydreco Geomec en Meewind, beide Platform-deelnemers) heeft aan Drilltec de opdracht verleend om dit jaar nog te starten met de boring van twee putten van 2.200 meter diep voor de verwarming van een aantal kassencomplexen in Tinte op Oostvoorne.

Lees meer: Belangrijke mijlpaal geothermie project Oostvoorne

Operatorsvereniging DAGO 5 jaar

Vandaag bestaat de Nederlandse operatorsvereniging DAGO 5 jaar. Vanuit SPG-bestuur en – Bureau feliciteren we hen van harte feliciteren met dit eerste lustrum. DAGO is in die vijf jaar gegroeid naar een zelfstandige organisatie met een stevig bureau en een eigen positie.

Lees meer: Operatorsvereniging DAGO 5 jaar

Klimaatakkoord biedt ruimte aan geothermie

Vandaag presenteerde het kabinet het langverwachte Klimaatakkoord. Daarin zijn de alternatieve energiebronnen afgewogen en doorgerekend, waaronder aardwarmte (geothermie). 

Lees meer: Klimaatakkoord biedt ruimte aan geothermie

2e editie Symposium Aardwarmte in de RES

Op vrijdag 5 juli vindt de tweede editie van het Symposium ‘Aardwarmte in de RES’ plaats. Dit naar aanleiding van de grote belangstelling en het succes van het eerste symposium afgelopen maart. De organisatoren zijn opnieuw het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Stichting Platform Geothermie, Energie Beheer Nederland (EBN) en de Geologische Dienst Nederland-TNO.

Lees meer: 2e editie Symposium Aardwarmte in de RES

'Een waterput om je huis te verwarmen' in NRC

'Aardwarmte is de duurzame energie van de toekomst' kopte het NRC vorig weekend. Vanuit de ondernemer, het Platform Geothermie, EBN en SodM wordt vervolgens die stelling besproken.

Lees meer: 'Een waterput om je huis te verwarmen' in NRC