Creation: Free Design

Werkgroepen

Bekijk het laatste nieuws uit de werkgroepen van Platform Geothermie.

Geothermie Nederland heeft een aantal thematische werkgroepen waar we voor en door de leden onderwerpen aankaarten en verder uitwerken, kennis uitwisselen en vergroten.
Sommige werkgroepen zijn van tijdelijke aard, anderen hebben een langere looptijd.

 • Werkgroep PA (Public Affairs)
  Doel: sectorale geothermiebelangen maatschappelijk en politiek agenderen.
  De werkgroep public affairs geothermie komt voort uit de behoefte om beleidsthema’s te stroomlijnen met andere public affairs-betrokkenen, hierover te sparren en als sector meer gezamenlijk op te treden. Dit kan zijn de SDE++, mijnbouwwet, warmtewet, RESsen, innovatieagenda en begrotingsagenda, etc. De werkgroep komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen, en desgewenst vaker.
  Voor wie: leden Geothermie Nederland
 • Werkgroep gemeenten en geothermie
  Doel: Kennisuitwisseling over aardwarmte en aardwarmtebeleid met andere gemeenten en met inhoudelijk experts en het creëren van een netwerk.
  De werkgroep gemeenten en geothermie komt voort uit vragen van gemeenten over de wens voor inzicht en kennis over geothermie in de energie-, en warmtetransitie, en specifieker de rol die zij (kunnen of willen) hebben bij de komst van een geothermieproject. De werkgroep komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen, en desgewenst vaker.
  Voor wie: Kennispartners Geothermie Nederland
 • Werkgroep gebouwde omgeving
  Doel: kennisuitwisseling over de ontwikkelingen in de gebouwde omgeving met betrekking tot geothermie.
  Geothermie kan een belangrijke en grote rol spelen als alternatief voor aardgas in de gebouwde omgeving. Samen kijken we naar onderwerpen als omgevingsparticipatie, financierbaarheid, projectontwikkeling en beleid. De werkgroep komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen, en desgewenst vaker.
  Voor wie: leden Geotherrmie Nederland


Heb je interesse in een actieve deelname in een van de werkgroepen? Wil en denk je te kunnen bijdragen? Neem contact op met Melanie Provoost via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast neemt Geothermie Nederland deel in werkgroepen van de NVDE.