GNL/TNO Leer- en werksessie Creëren van draagvlak

8feb
Datum: 8 februari 2024
Locatie: Energy Cave, Rijswijk
Organisator: Geothermie Nederland en TNO

Deze middag staat de voortgang van het onderzoeksprogramma WarmingUp-GOO ‘maatschappelijk draagvlak geothermie & HTO nabij bewoond gebied’ centraal. WarmingUP GOO richt zich op de opschaling van geothermie en HTO. Het WarmingUp GOO programma ‘resultaat 4 draagvlak’ wil antwoord geven op de vraag hoe aardwarmte-ontwikkelaars draagvlak voor geothermie onder omwonenden kunnen verhogen, waarbij onder andere een draagvlakstrategie in experiment wordt gebracht. Geothermie Nederland is als partner bij dit programma betrokken.

De relevante kennis die er (nationaal en internationaal) beschikbaar is over het creëren van draagvlak voor geothermieprojecten in nabij gelegen woonwijken wordt op 8 februari gepresenteerd, dit zijn de eerste onderzoeksresultaten. Er is een casus-vertaling/werksessie om de stappen voor aardwarmteontwikkelaars en gemeenten concreet te maken. En we bediscussiëren wat vervolgstappen zouden moeten zijn binnen het onderzoeksprogramma en daarbuiten. Daarnaast is er een aantal praktijkpresentaties.

Programma

12.30    Ontvangst met broodjes bij de Energy Cave
13.00    Introductie, toelichting onderzoek door TNO. Bespreken eerste onderzoeksresultaten
13.45    Praktijkpresentaties projecten
14.15    Pauze
14.30    Casus-vertaling/werksessie, inclusief bespreking
16.00    Bespreken vervolgstappen
16.30    Gelegenheid om na te praten met een drankje

Deelnemen

Voor deze bijeenkomst zijn diverse leden van Geothermie Nederland persoonlijk uitgenodigd. Wil je graag aanwezig zijn, maar heb je geen uitnodiging ontvangen, geef dit door.

Aanmelden

Leden van Geothermie Nederland worden persoonlijk uitgenodigd voor deelname aan deze bijeenkomst.

Deel dit

De nieuwste evenementen

29aug

Driedaagse training SOM Geothermie

De Basistraining Strategisch OmgevingsManagement (SOM) Geothermieprojecten biedt kennis en vaardigheden die helpen bij de omgevingsvraagstukken van jouw geothermieproject.
29 augustus, 12 september en 3 oktober 2024
Energy Cave, Rijswijk
Geothermie Nederland
18sep

Geothermie Nederland Operator Overleg

Op woensdag 18 september organiseren we voor de operator-leden een speciaal Operator Overleg bij de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht.
18 september 2024 van 12.00 - 19.00 uur
Botanische Tuinen, Universiteit Utrecht
Geothermie Nederland