Cursus Geothermie

18apr
Datum: 18, 19 april 2023
Locatie: Amersfoort
Organisator: PAO Techniek en Management

In deze tweedaagse cursus leer je wat er komt kijken bij een aardwarmteproject: van het geologisch onderzoek, het inschatten van de onzekerheden en de voorspelling van het vermogen tot en met de realisatie en de uiteindelijke exploitatie.

In de PAOTM-cursus Geothermie op 18 en 19 april krijg je onder leiding van Henny Cornelissen (Well Engineering Partners) en Jasper Kwee (IF Technology BV) en hun team van experts de nieuwste kennis die je direct toepast in je eigen praktijk. Ook een van de bestuursleden van Geothermie Nederland, Radboud Vorage, levert een bijdrage aan het programma.

Deze cursus biedt je:

  • inzicht in de relevante aspecten, onderdelen, risico’s en processen
  • inzicht in de ondergrondse parameters die de technische haalbaarheid van een geothermie project bepalen
  • inzicht in de benodigde vergunningen en de relevante wet- en regelgeving;
  • basiskennis met betrekking tot geothermie zodat je als initiatiefnemer/opdrachtgever makkelijker kunt communiceren met de diverse betrokken partijen
  • inzicht in de relevante aspecten die tijdens de exploitatiefase van een geothermieproject bepaald zijn voor het rendement
  • inzicht in eventuele risico’s die komen kijken bij een geothermie project

De cursus behandelt een geothermisch project ‘van kop tot staart’ en is daarmee interessant voor alle actoren in het speelveld voor geothermie. Er zijn nog plaatsen dus schrijf je snel in!

Aanmelden

Zie voor meer informatie en aanmelden de website van PAO TM

Deel dit

De nieuwste evenementen

13apr

ALV en Ledenbijeenkomst ‘Van boor tot booming: innovatie en kennisontwikkeling binnen geothermie’

Ben je benieuwd aan welke innovaties geothermieprojecten tot nu toe hebben bijgedragen? En wil je weten aan welke technieken de komende jaren wordt gewerkt zodat geothermie een grotere vlucht kan nemen in onze energievoorziening? Kom dan naar de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland op 13 april in de Energy Cave in Rijswijk.
13 april 2023
Energy Cave, Rijswijk
Geothermie Nederland
18apr

Cursus Geothermie

In deze cursus leer je wat er komt kijken bij een aardwarmteproject: van het geologisch onderzoek, het inschatten van de onzekerheden en de voorspelling van het vermogen tot en met de realisatie en de uiteindelijke exploitatie.
18, 19 april 2023
Amersfoort
PAO Techniek en Management