ALV en Ledenbijeenkomst ‘Van boor tot booming: innovatie en kennisontwikkeling binnen geothermie’

13apr
Datum: 13 april 2023
Locatie: Energy Cave, Rijswijk
Organisator: Geothermie Nederland

Ben je benieuwd aan welke innovaties geothermieprojecten tot nu toe hebben bijgedragen? En wil je weten aan welke technieken de komende jaren wordt gewerkt zodat geothermie een grotere vlucht kan nemen in onze energievoorziening? Kom dan naar de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland op 13 april in de Energy Cave in Rijswijk.

Werken aan innovatie is onmisbaar om aardwarmte in Nederland verder te ontwikkelen en te versnellen. Het helpt om aardwarmte efficiënter, effectiever en rendabeler te maken. Bijvoorbeeld door middel van een innovatief putontwerp, toepassen van vernieuwende materialen en opslag van geothermische warmte en daarmee toewerken naar een ‘systeem van de toekomst’. Innovatie kan ook bijdragen aan het verminderen van de milieueffecten van geothermie en het verhogen van de acceptatie ervan bij omwonenden. Door toegepast onderzoek en innovatie kan geothermie verder groeien binnen de toekomstige energievoorziening van Nederland.

Op 13 april vertellen drie van onze leden over hun ervaring met innovatie en wat dat heeft opgeleverd. En nemen we je mee langs de nieuwe vraagstukken die zullen worden onderzocht binnen innovatieprogramma’s. Het programma bestaat uit drie onderdelen:

  1. Behaalde innovatie successen. Onder leiding van Radboud Vorage, bestuurslid van Geothermie Nederland en aardwarmteondernemer van het eerste uur, krijgen we inzicht in de waardevolle initiatieven die op de werkvloer worden ondernomen. Radboud gaat in gesprek met een drietal innovators/ontwikkelaars over: Welke innovaties heb je toegepast? Hoe kwam je tot die innovatie? Wie betrek je erbij en wat leverde het op? Denk daarbij aan innovaties op het gebied van het technisch ontwerp, nieuwe technieken, verduurzaming en materiaalkeuze. Innovaties die belangrijk zijn voor het verbeteren van de businesscase en veiligheid.
  2. Ingezette innovatie initiatieven. Maurice Hanegraaf, Business Director Geo Energy bij TNO maakt het uitgebreide pallet van relevante innovatieprogramma’s voor de geothemiesector inzichtelijk. Verder komen o.a. aan bod: de innovatie-initiatieven van de TU Delft (door Phil Vardon), WarmingUP GOO (door Marette Zwamborn) en het Meerjarig Innovatieprogramma Geothermie.
  3. Innovatieplein. Hans Bolscher, bestuursvoorzitter van Geothermie Nederland, reflecteert op de rol die de vereniging speelt bij de zo noodzakelijke innovatie en praktijkgericht onderzoek. Ook opent hij het Innovatieplein: onder het genot van een drankje en hapje maak je kennis met andere leden en hoor je over nieuwe producten, diensten of bedrijfsmodellen die een gunstige impact hebben op de ontwikkeling van geothermie. Ook kun je er in gesprek over je eigen kennis- en ontwikkelvragen.

Programma

12.00 Inloop ALV met broodjes*
12.30 Algemene Ledenvergadering (voor leden) – bekijk agenda
13.30 Inloop Ledenbijeenkomst/Pauze
14.00 Introductie programma Ledenbijeenkomst, door dagvoorzitter Hans Bolscher
14.05 (1) Behaalde innovatiesuccessen, door Radboud Vorage, in gesprek met innovators/ontwikkelaars:
             Gerard Fuite (Enconsol)/ Mark Gerritsjans (Veolia); Wart Zonneveld (Floricultura), Wim Bos (ECW Energy) 
14.50 (2) Ingezette innovatie initiatieven, door Maurice Hanegraaf en diverse sprekers, Phil Vardon (TU Delft),
                Korneel van der Meer (Huisman Geo), Marette Zwamborn (KWR Water) en
                Bart van Reij (Geothermie Nederland)
15.50 (3) Rol Geothermie Nederland bij innovatie door Hans Bolscher en start Innovatieplein
16.00 Innovatieplein en netwerkborrel
17.30 Einde

* Voorafgaand aan de ledenbijeenkomst zijn de leden van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Geothermie Nederland, om mee te denken en te praten over de vereniging.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.
Heb je vragen? Mail naar info@geothermie.nl

 

Deel dit

De nieuwste evenementen

27jun

Young Professionals netwerkborrel

Op donderdag 27 juni organiseren we een volgende GNL Young Professionals borrel.
27 juni 2024 van 16.00 - 18.30 uur
BRET, Amsterdam
Geothermie Nederland
27jun

EZK Energie Event 2024

Op donderdag 27 juni vindt het EZK Energie Event: Energie besparen nu en in de toekomst plaats.
27 juni 2024
Gooiland Hilversum
Ministerie van EZK, RVO, NVDE, MKB NL