Webinar ‘De warmtetransitie in gemeenten: aan de slag met aardwarmte’

8nov
Datum: 8 november 2022
Locatie: Online
Organisator: Natuur & Milieu

In dit interactieve webinar nodigt Natuur & Milieu gemeenten uit om te ontdekken wat de huidige stand van aardwarmte is en om handvaten te bieden om grondig werk te maken van aardwarmte. Elk onderdeel van het programma heeft ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Het programma:

15:30    Online ontvangst
15:35    Presentatie Natuur & Milieu over de rol en huidige status van aardwarmte
16:05    Presentatie Energie Beheer Nederland (EBN) over de rol van EBN bij aardwarmteprojecten
16:35    Paneldiscussie
17:00    Einde webinar

Aan de slag
Natuur & Milieu ziet dat 2022 het jaar is waarin gemeenten kunnen gaan beginnen met aardwarmte. Belemmeringen in wet- en regelgeving, vergunningverlening en subsidieverstrekking zijn of worden de komende tijd opgelost. Daarnaast zijn veel risico’s tegenwoordig goed te mitigeren. Natuur & Milieu schrijft een position paper voor gemeenten met een overzicht van de rol van aardwarmte in de warmtetransitie en behandelt daarin de belangrijkste belemmeringen en risico’s.

Aanmelden

Meld je aan via de website van Natuur & Milieu

Deel dit

De nieuwste evenementen

13apr

ALV en Ledenbijeenkomst ‘Van boor tot booming: innovatie en kennisontwikkeling binnen geothermie’

Ben je benieuwd aan welke innovaties geothermieprojecten tot nu toe hebben bijgedragen? En wil je weten aan welke technieken de komende jaren wordt gewerkt zodat geothermie een grotere vlucht kan nemen in onze energievoorziening? Kom dan naar de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland op 13 april in de Energy Cave in Rijswijk.
13 april 2023
Energy Cave, Rijswijk
Geothermie Nederland
18apr

Cursus Geothermie

In deze cursus leer je wat er komt kijken bij een aardwarmteproject: van het geologisch onderzoek, het inschatten van de onzekerheden en de voorspelling van het vermogen tot en met de realisatie en de uiteindelijke exploitatie.
18, 19 april 2023
Amersfoort
PAO Techniek en Management