Webinar hernieuwbare warmte

25jan
Datum: 25 januari 2023 | 10.00 - 11.00 uur
Locatie: Online
Organisator: EZK

Op woensdag 25 januari 2023 organiseert EZK een interessant webinar over hernieuwbare warmte, de nieuwe warmtewet, de nieuwe WIS-subsidie en de praktijk. Dit webinar is onderdeel van het EZK Energy Event, dat gehouden wordt van 23 tot en met 26 januari. Janine Verweij (Geothermie Nederland) en Frank Agterberg (brancheorganisatie Bodemenergie) zijn twee van de sprekers op 25 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Zij gaan specifiek in op de samenhang met bodemenergie, warmtepompen en geothermie in de praktijk. Deelname aan het webinar is gratis.

Hernieuwbare warmte is sterk in beweging: wat betekent het ophaalrecht binnen de nieuwe Wet collectieve warmtevoorziening (Warmtewet) voor u? En hoe gaat dit er in de praktijk uit zien? Wij nemen u mee in de aanpak op een bedrijventerrein en praktijksamenwerking tussen bedrijven met inzet van bodemwarmte. De onderwerpen:

(1) De nieuwe warmtewet en het ophaalrecht
(2) De warmte-atlas en warmte overschotten bij bedrijven
(3) De Warmte Infrastructuur Subsidie (opent in 2023)
(4) Bodemenergie en geothermie.

Sprekers

 Mariëtte Billius (Provincie Zuid-Holland), Maarten Bijl (WarmtelinQ) en Jentse Hoekstra (EZK) over de nieuwe warmtewet en het ophaalrecht.
Ruben van den Belt (EZK) over de Warmte Infrastructuur Subsidie (WIS).
Frank Agterberg (Branchevereniging Bodemenergie en Vereniging Warmtepompen) en Janine Verweij (Geothermie Nederland) over de praktijk, de voor- en nadelen, en waar je op moet letten als je hiervoor kiest.

Datum en Tijd

Woensdag 25 januari 2023, 10:00 – 11:00

Locatie

Online

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in voor het webinar op 25 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Zie voor meer informatie en aanmelden de eventwebsite:

Deel dit

De nieuwste evenementen

16feb

Matchmaking Event Warmtetransitie

Startups, innovatieve bedrijven en investeerders worden samengebracht in het 1e Matchmaking Event Warmtetransitie.
16 februari 2023
Energy Cave, Rijswijk
Kadans
9mrt

Energieopslag & Distributie 2023

Op 9 maart is de 8ste editie van het energieopslag event van het jaar. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst, wordt samen met de gehele energieketen gekeken naar de integratie van opslag in het energiesysteem.
9 maart 2023
Utrecht
Management Producties