Aardwarmte Vogelaer en Warmtenetwerk Westland sluiten overeenkomst

06.07.2023

Aardwarmte Vogelaer en Warmte netwerk Westland ondertekenden  een warmtetransport overeenkomst. Hiermee wordt Vogelaer onderdeel van het Westlandse warmtenet, zodat uitwisseling van warmte kan plaatsvinden.

Met de warmtetransport overeenkomst wordt Vogelaer aangesloten op het warmtenet van Warmte netwerk Westland (WnW) en wordt een aantal glastuinbouwklanten van Vogelaer beleverd via het netwerk van WnW. Vogelaer investeert in een tweede doublet (start boring september 2023) en het uitbreiden van haar eigen bestaande net.

WnW en Vogelaer nemen eind 2024 hun finale investeringsbesluit voor koppeling tussen de twee netwerken. Planning is dat uiterlijk 2027 de levering van warmte via dit netwerk verloopt en dat dan ook alle afnemers van Vogelaer aangesloten zijn.
Danny van den Berg, algemeen directeur Aardwarmte Vogelaer: “Dankzij de aansluiting van het warmtenetwerk van Aardwarmte Vogelaer op Warmtesysteem Westland kunnen wij onze afnemers continuïteit in de warmtelevering bieden en gebruik maken van het handelsplatform van WnW. Hiermee kunnen we vraag en aanbod optimaal op elkaar afstemmen voor onze afnemers.”

Een regiodekkend warmtesysteem

WnW heeft als doel een breed toegankelijk Westland dekkende warmte-infrastructuur te realiseren. Een koppeling met het bestaande geothermieproject Vogelaer past daarom perfect binnen de missie van WnW om 500 MW warmte door de regio Westland te transporteren. De ambitie van WnW is het realiseren van één groot warmtesysteem in het Westland, om zo de warmtetransitie voor de glastuinbouw, bedrijventerreinen en de gebouwde omgeving te faciliteren. De aardwarmteprojecten Maasdijk en Polanen, en nu dus ook de aansluiting van Vogelaer op het warmtenet, zorgen ervoor dat we dit met elkaar uit kunnen laten komen.
“Met onze partners creëren we een warmtesysteem dat regionale warmtebronnen en afnemers met elkaar verbindt, waardoor de leveringszekerheid stijgt en warmtehandel kan plaatsvinden. Ik ben dan ook opgetogen over de samenwerking met Vogelaer, want met elke koppeling maken we het warmtesysteem Westland robuuster en succesvoller”, aldus Evelien Brederode, business ontwikkelaar bij WnW.

Gerelateerde leden

Het laatste nieuws

Floricultura-1-small
Financiën
4.03.2024

Openstelling SDE++ 2024

De SDE++ openstellingsronde van dit jaar vindt plaats na de zomer, van 10 september t/m 10 oktober 2024 met een...
uitreiking-infographic
Veiligheid
1.03.2024

Overhandiging infographic seismiciteit ‘Geothermie Goed Geregeld’

Tijdens de informatiesessie seismiciteit ‘Geothermie Goed Geregeld’ werd op 29 februari jl. een infographic overhandigd aan Koenraad Elewaut van het...
Geothermie_Infographic_WarmteUitEigenBodem
Algemeen
29.02.2024

Infographic Warmte uit eigen bodem

Geothermie is goed voor de lokale economie en zorgt dat we minder afhankelijk zijn van buitenlandse energiebronnen. Hoe dat zit...