Canopus is finalist van EGEC Innovation Award 2024

29.01.2024

Canopus Drilling Solutions Geothermal BV is genomineerd voor de European Geothermal Innovation Award 2024. Canopus dingt mee naar deze prestigieuze prijs met hun project Field pilot of the Directional Steel Shot Drilling technology.

In totaal zijn er vijf finalisten voor de Ruggero Bertani Geothermal Innovation Award 2024 die op 26 januari zijn bekendgemaakt. De winnaar wordt bekend tijdens de GeoTHERM expo op 29 februari en 1 maart a.s.. Ook het Nederlandse bedrijf Haliburton is een van de finalisten met hun project GeoESP Intake: Geothermal Electric Submersible Pumps (ESP) Intake. Lees verder

Field pilot of the Directional Steel Shot Drilling technology van Canopus

De nieuwe hybride DSSD-technologie (Directional Steel Shot Drilling) die Canopus heeft ontwikkeld, boort tot drie keer sneller dan pure PDC-boringen en stuurt door elk type gesteente en op elke diepte.

De impact op de penetratiesnelheid werd getest in de full-scale boortestfaciliteit bij TNO RCSG in Rijswijk. Vervolgens werd in juni-juli 2023 een praktijkproef uitgevoerd bij VersuchsStollen Hagerbach (VSH, CH). Die pilot demonstreerde de besturing met DSSD door twee ondiepe horizontalen van elk 125 m lengte te boren. Het project werd uitgevoerd als onderdeel van het Deploy the Heat-project www.deploitheheat.eu (Joint Call Geothermica SES 2021)