Doe mee met oproep aan Tweede Kamer: Door met duurzaam!

30.08.2023

Als het Parlement klimaatbeleid controversieel verklaart lopen tal van noodzakelijke projecten onnodig vertraging op. Een brede alliantie heeft zich daarom verenigd in een brief aan het Parlement om hen aan te moedigen de schouders eronder te zetten: ga door met het democratisch proces rond klimaatbeleid om Nederland duidelijkheid te bieden. De oproep aan de politiek om het klimaatbeleid niet controversieel te verklaren wordt ondersteund door Geothermie Nederland. Lees verder en bekijk de brief

#Doemaarduurzaam op 4 september

Begin september beslissen Tweede Kamerleden welke wetsvoorstellen zij blijven behandelen, ondanks de val van het kabinet. Het is belangrijk dat zij verantwoordelijkheid nemen voor het voortzetten van het klimaat- en energiebeleid. Doe daarom mee aan de oproep en plaats op 4 september om 12.00 uur een bericht op social media.

Daarom roepen wij  bedrijven en organisaties op om twee dingen te doen:

  • Steun de eerdere oproep van o.a. Nationaal Klimaatplatform (NKP) en NVDE om door te gaan met klimaatbeleid.

  • Doe mee met de #DoormetDuurzaam actie op social media. Post of tweet op maandag 4 september om 12 uur een bericht om de Tweede Kamerleden aan te moedigen om door te gaan met klimaatbeleid. En roep bedrijven en individuen in je netwerk op om ook mee te gaan doen: zet het in je nieuwsbrief bijvoorbeeld.

De visual die je kunt gebruiken vind je hier: