‘Druk op het net’

12.03.2024

Inmiddels is netcongestie een serieuze bedreiging. De versnelde aanleg van warmtenetten biedt een oplossing. Janine Verweij, directeur Geothermie Nederland, schreef hier een column over voor Warmte365.

“Een interessante illustratie van de oplossing voor netcongestie biedt de analyse die Liander maakte voor de Leidse regio. Liander laat de zes samenwerkende gemeenten in die Leidse regio zien welke voordelen er zijn als daar bestaande en nieuwe warmtebronnen zoals geothermie optimaal worden benut. In dat scenario verkleint het risico op congestie met alle voordelen die daar volgens Liander bij horen: een duidelijk perspectief voor bewoners en investeerders, alsmede ruimte voor woningbouw, economische groei en verduurzaming.”

Lees hier verder

Deze column van Janine Verweij verscheen op 12 maart 2024 op de website Warmte365.nl.

Ledenbijeenkomst ‘Geothermie, klaar voor de toekomst’

Tijdens de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland op  18 april wordt ingezoomd op de Leidse regio, waar geothermie een antwoord vormt op verschillende vraagstukken, waaronder het voorkomen van netcongestie. Ook komen twee ambitieuze gemeenten aan het woord over hun ervaringen bij het zoeken naar een warmtevoorziening zonder aardgas: de gemeente Zwolle en de gemeente Haarlem. Lees verder