Janine Verweij; verdere versterking Geothermie Nederland

20.05.2021

Janine Verweij is op 17 mei gestart in haar functie als directeur voor Geothermie Nederland. Met haar ruime ervaring in het werken voor brancheorganisaties en belangenbehartiging ziet Geothermie Nederland in haar de juiste vrouw op de juiste plek.

Tot voor kort was ze werkzaam voor Techniek Nederland en daarvoor was ze directeur van Energie Nederland. Volgens het bestuur dat unaniem instemde met haar benoeming heeft ze een goed gevoel voor zaken die spelen op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. Samen met de nieuwe voorzitter van bestuur Hans Bolscher (1 april 2021) en de leden en de bureaumedewerkers gaat ze werken aan de versnelling en opschaling van geothermie. 

Janine kijkt vooral uit naar het sterker positioneren van geothermie binnen de duurzame energietransitie. Janine zegt daarover: “Ik zie een kansrijke toekomst voor deze onuitputtelijke duurzame warmtebron. Samen met de 80 leden en de kennispartners van de brancheorganisatie ga ik dan ook graag aan de slag om de volledige potentie van aardwarmte te benutten. De techniek die hiervoor nodig is, is succesvol ontwikkeld in de tuinbouw en de vraag naar meer duurzame warmte is er ook. Dus laten we samen de weg vrij maken en deze kans pakken in de transitie naar een duurzame warmtevoorziening binnen gebouwde omgeving, industrie en glastuinbouw.”

Foto Janine Verweij