Nature’s Heat in documentaire over de glastuinbouw in transitie

14.02.2024

De energiecrisis, maar ook overheidsbeleid, onderstrepen de urgentie om te verduurzamen. In de documentaire ‘Gas Erop? De glastuinbouw in transitie’ wordt helder uitgelegd hoe de sector omgaat met de energietransitie en welke uitdagingen daarin meespelen. Ook de rol van de overheid en banken wordt besproken.

De directeur van een van onze leden Nature’s Heat, Paul van Schie komt in de documentaire aan het woord (als een van de vijf telers die je hoort). Nature’s Heat is een gezamenlijk initiatief van negen tuinbouwbedrijven in Kwintsheul die met een aardwarmteinstallatie 64 ha aan kassen verwarmen met aardwarmte.

De telers stippen in de documentaire aan dat het overheidsbeleid onvoorspelbaar is en ook niet altijd de juiste kant op stuurt. Zij voelen zich soms miskend voor alle inspanningen op duurzaamheidsgebied die ze al doen. Ook de koppeling van de SDE++ aan de gasprijs komt aan bod, waardoor meerdere Westlandse aardwarmteprojecten niet snel genoeg van de grond komen, ondanks de nodige investeringen vanuit telers zelf.

Bekijk de documentaire van Omroep West

 

Gerelateerde leden

Het laatste nieuws

Nieuwsbericht nw
Geothermie Nederland
24.04.2024

Verslag Ledenbijeenkomst ‘Geothermie, klaar voor de toekomst’

Op 18 april was de Ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland ‘Geothermie, klaar voor de toekomst!’. Van Arthur van Wijk en Maarten...
Serie Geothermie Goed Geregeld
AlgemeenGeothermie Nederland
24.04.2024

Infographics serie Geothermie Goed Geregeld!

Geothermie Nederland ontwikkelde een serie infographics 'Geothermie Goed Geregeld!' ...
Arjan van Boven
Leden
23.04.2024

Nieuw lid: WFR Oilfield Services

Punch Energy Services is bedrijf dat zich voornamelijk richt op de levering van OCTG materialen voor de geothermiesector. De kennis...