Nieuw lid: Buhlmann Netherlands

24.05.2024

Buhlmann Netherlands begeeft zich als leverancier voor stalen buizen en componenten steeds meer in de geothermiesector. Roy Elzas werkt bij Buhlmann als Senior Account Manager en beantwoordt vijf vragen over het lidmaatschap van Geothermie Nederland.

Wat voor organisatie is Buhlmann Netherlands?
Buhlmann Netherlands, onderdeel van de Buhlmann Group is opgericht in 1981 en premium leverancier voor stalen buizen en componenten over de hele wereld.
Onze vestiging in Dordrecht telt 120 medewerkers. Met een focus op de energietransitie richten wij ons op verscheidende markten zoals waterstof, CCS en geothermie.

Wat doet Buhlmann Netherlands op het gebied van geothermie?
Boringen brengen uitdagingen met zich mee voor OCTG en verbindingen zoals: hoge temperaturen, hoge stoomdruk en compressierisico’s in complexe corrosieve omgevingen.
Buhlmann brengt samen met Tenaris meer dan 30 jaar ervaring mee in de geothermiesector wereldwijd. We leveren specifieke producten zoals casing/drill pipe en couplings in onderscheidende staalsoorten. Daarnaast bieden we allround ondersteuning, van putontwerp tot installatie op locatie.

Wat is jouw rol daarbij?
Binnen Buhlmann Netherlands ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de groeimarkt geothermie. Daarnaast probeer ik collega’s te ondersteunen bij het aanboren van andere groeimarkten.
Door gesprekken met stakeholders bij bijvoorbeeld Geothermie Nederland, onderzoek ik onze mogelijkheden bij potentiële projecten. Vervolgens breng ik de kennis en kunde binnen Buhlmann en Tenaris, samen met die van de stakeholder(s).  De vroegtijdige betrokkenheid van ons in projecten draagt bij aan het succes ervan.

Waarom is Buhlmann Netherlands lid geworden van Geothermie Nederland?
Het is voor Buhlmann belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in deze markt. We delen graag onze kennis op dit vlak zodat we kunnen bijdragen aan de groei naar volwassenheid van deze markt. Evenmin zo belangrijk zijn de ervaringen van bedrijven en welke uitdagingen er zijn bij het bouwen van een boorput. Met deze informatie zijn wij in staat onze producten verder te ontwikkelen en verbeteren.

Wat zijn je verwachtingen van Geothermie Nederland? Heb je nog een vraag of verzoek aan het netwerk?
Door uitwisseling van kennis en ervaring en het bundelen van de expertisen van alle leden zijn we in staat nog beter en sneller deze markt te ontwikkelen. Hiermee hoop ik dat we een flinke stempel kunnen zetten in het realiseren van de duurzaamheidsdoelen van Nederland.