Nieuw lid: Impuls Advies

17.06.2024

Impuls Advies is vaak betrokken bij de integratie van een geothermiebron met een bestaand of nieuw warmtenet. Zij wil graag de ontwikkeling van geothermie ondersteunen en versnellen. Maarten Meijer werkt bij Impuls Advies als consultant en beantwoordt vijf vragen over het lidmaatschap van Geothermie Nederland.

Wat voor organisatie is Impuls Advies?
Impuls advies is een adviesbureau opgericht in 2021 met inmiddels 10 eigen medewerkers en een flexibele schil. We geven advies op het gebied van de warmtetransitie voor zowel bestaande als nieuwe warmtenetten. Onze kernwaarden zijn samenwerking en vertrouwen. We werken voor verschillende soorten opdrachtgevers (warmtebedrijven, gemeenten, corporaties en warmteproducenten) en geloven dat deze kruisbestuiving ons in staat stelt om al onze opdrachtgevers beter van dienst te zijn.

Wat doet Impuls Advies op het gebied van geothermie?
Op het gebied van geothermie zijn we meestal betrokken bij de integratie van een geothermiebron met een bestaand of nieuw warmtenet. Bij deze integratie spelen vaak technische ontwerpvragen, contractuele afspraken en business case optimalisaties. We zijn onder andere betrokken geweest bij het Open Warmtenet Delft in combinatie met Geothermie Delft, verschillende contractonderhandelingen tussen warmtebedrijven en geothermie-ontwikkelaars, ontwerpvraagstukken voor een warmtenet op basis van geothermie en de verkenning van geothermiemogelijkheden voor Stadsverwarming Purmerend.

Wat is jouw rol daarbij? 
Halverwege 2021 ben ik in dienst gekomen bij Impuls Advies als consultant. Bij de meeste projecten ben ik multidisciplinair bezig met financiële zaken, techniek en juridische vraagstukken. Hoe ingewikkelder het vraagstuk, hoe leuker ik het vind om tot een resultaat te komen voor de opdrachtgever. Afhankelijk van het project zijn er verschillende junior tot senior collega’s waar ik intensief mee samenwerk. 

Waarom is Impuls Advies lid geworden van Geothermie Nederland?
We zien geothermie als een van de belangrijkste toekomstige duurzame bronnen voor nieuwe- en bestaande warmtenetten. Impuls Advies wil graag de ontwikkeling van geothermie ondersteunen en versnellen. Samenwerking met organisaties zit in ons DNA als adviesbureau en dit willen graag verder oppakken door ons lidmaatschap van Geothermie Nederland.

Wat zijn je verwachtingen van Geothermie Nederland? Heb je nog een vraag of verzoek aan het netwerk?
We verwachten zowel een actieve bijdrage te kunnen leveren aan kennisontwikkeling en innovatie in de sector: hoe kan een geothermiebron het beste ontwikkeld worden voor warmtenetten. Maar we verwachten ook te kunnen leren over onder andere de specifieke eigenschappen van een geothermiebron. We kijken dus uit naar zowel het halen als brengen in dit netwerk.

"Samenwerking met organisaties zit in ons DNA als adviesbureau en dit willen graag verder oppakken door ons lidmaatschap van Geothermie Nederland"

Gerelateerde leden

Adviesbureau

Het laatste nieuws

EBN SCAN-0018
Onderzoek
12.07.2024

Vervolg SCAN-programma moet geologische onzekerheid verder reduceren

Het Ministerie van Klimaat en Groene Groei (voorheen EZK) heeft EBN subsidie verleend voor ‘SCAN 4’, om in kansrijke, maar...
Barbara Cox
Geothermie Nederland
27.06.2024

Nieuw bestuurslid Barbara Cox

Barbara Cox is benoemd als bestuurslid van Geothermie Nederland. Barbara: "Met mijn kennis en achtergrond wil ik mij voor de...
leidingen-koekoekspolder
FinanciënAardwarmtewinning
18.06.2024

SDE-beschikkingen voor aardwarmteprojecten

De resultaten van de SDE++2023-ronde zijn bekend. De geothermiesector heeft hoge ogen gegooid. Alle tien ingediende projecten hebben een positieve...