Nieuw lid: Punch Energy Services

28.03.2024

Punch Energy Services is bedrijf dat zich voornamelijk richt op de levering van OCTG materialen voor de geothermiesector. De kennis en het netwerk binnen de olie- en gasmarkt zetten zij in om de materialen op een zo efficiënt mogelijke manier op locatie te leveren. Marc Rakers werkt bij Punch Energy als Sales Engineer en beantwoordt vijf vragen over het lidmaatschap van Geothermie Nederland.

Wat voor organisatie is Punch Energy Services B.V?
Punch Energy Services B.V. is een kleinschalige onderneming, opgericht in 2019, gericht op het leveren van materialen voor de geothermiesector. Met de oorsprong in de traditionele olie- en gaswereld, verschuiven onze diensten steeds meer naar de hernieuwbare energie. Geothermie is daar de grootste van, maar onderhand groeit ook het aandeel CO2 en H2 opslag.

Wat doet Punch Energy op het gebied van geothermie?
Punch Energy Services is bedrijf dat zich voornamelijk richt op de levering van OCTG materialen. (OCTG staat van oudsher voor Oil Country Tubular Goods, maar door de transitie naar geothermie zie je deze term ook in de geothermische boringen veelvuldig voorbij komen). Denk hierbij aan Conductor, Casing en Tubing en aanverwante materialen zoals centralizers, float shoes en collars. Dit is uiteraard maar een heel klein deel van onze services. Ook onze value added services vinden hun weg binnen de geothermische boringen. Onze Rig-Ready-Services is daarvan een goed voorbeeld. Bij een steeds groter wordend deel van onze orders, leveren wij deze service. Hierbij wordt alles op voorhand voor de locatie in orde gebracht. De inspectie, tally en monteren van deze centralizers volgens programma, wordt op onze locatie in Klazienaveen verzorgd. Op wens van de klant kunnen wij met onze huisvervoerder de materialen op de locatie aanleveren. Hiermee proberen wij de materialen op een zo efficiënt mogelijke manier op locatie te leveren waardoor mogelijke extra handelingen en overlast voor de omgeving op locatie kunnen worden voorkomen.

Wat is jouw rol daarbij?
Mijn rol binnen Punch Energy Services is die van Sales Engineer. Ik leg en onderhoud de contacten binnen de markt. Door de kennis en het netwerk van de jaren binnen de olie- en gasmarkt te gebruiken, breng ik onze producten en diensten bij de diverse partijen binnen de geothermiesector onder de aandacht. Hierbij maken wij geen onderscheid tussen de grote van orders. Iedere klant krijgt onze volle aandacht en services.

Waarom is Punch Energy lid geworden van Geothermie Nederland?
Wij hebben ons aangesloten bij Geothermie Nederland om beter op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen de geothermiesector. Om onze diensten en producten op een zo goed mogelijke manier te kunnen laten aansluiten op de markt, is een begrip en het hebben van de juiste kennis een must. Door te lezen en te luisteren wat er binnen de markt beweegt, kunnen wij ons op een zo goed mogelijke manier inzetten voor de transitie naar geothermie. Hierbij kun je denken aan het opkopen van reeds bestaande voorraden van olie- & gas-operators om deze weer in te zetten bij geothermische boringen. Hiermee proberen we extra CO2 uitstoot van nieuwproductie te voorkomen en aan de andere kant een snellere levering te kunnen garanderen, zonder dat we hoeven in te boeten op kwaliteit en veiligheid. Als bijkomend voordeel is dat we dit vaak financieel gunstig kunnen doen, waardoor de kosten van een dergelijk project lager kunnen uitvallen.

Wat zijn je verwachtingen van Geothermie Nederland?
Door ons lidmaatschap hoop ik onze kennis en kracht te kunnen delen met de diverse partijen binnen de geothermiesector. We zijn klein qua omvang, maar groot qua kunnen en we hopen onze kennis en kracht in te zetten voor de verduurzaming van onze energievoorziening.