Nieuw lid van Geothermie Nederland: Inco Drilling

17.04.2023

Inco Drilling is lid geworden van Geothermie Nederland na het bezoeken van de ledenbijeenkomst op 13 april 2023. Diana Tronco is de oprichter van Inco Drilling en beantwoordt vijf vragen over het lidmaatschap.

Wat voor organisatie is Inco Drilling?
Inco Drilling is opgericht in 2017 om de kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling van geothermie door middel van gestuurd boren. Door de ervaring die we hebben opgedaan bij grote olie- en gasservicebedrijven over de hele wereld hebben we veel technische expertise en is Inco Driling nu een van de weinige Directional Drilling-bedrijven in Nederland. We maken daarbij gebruik van de nieuwste geavanceerde technologie.

Wat doet Inco Drilling op het gebied van geothermie?
De afgelopen jaren hebben wij onder andere verschillende glastuinders in het Westland, Flevoland en Friesland geholpen bij de ontwikkeling van hun geothermieproject. Door efficiënte boringen te realiseren tegen zo laag mogelijke kosten helpen we in het besparen van grote hoeveelheden gas.

Wat is jouw rol daarbij?
Ik ben de oprichter en managing director. Toen de grote olie- en gasbedrijven niet geïnteresseerd waren om geothermie verder te ontwikkelen ben ik voor mezelf begonnen om de mogelijkheden voor geothermie te kunnen bieden.

Waarom is Inco Drilling lid geworden van Geothermie Nederland?
We zijn lid geworden om kennis te delen. En om onze partners en klanten op regelmatige basis te kunnen ontmoeten in zowel een zakelijke als informele sfeer.

Wat zijn je verwachtingen van Geothermie Nederland?
Het is belangrijk dat, doormiddel van meer nieuws en informatie, er nog meer bekendheid gegenereerd wordt bij de overheid en de maatschappij en geothermie een verdere vlucht neemt. We hopen op meer geothermieprojecten, zodat we ook meer kunnen boren!