Samenwerken in onderzoek naar aardwarmte Almere

08.10.2024

De gemeente Almere, HVC en Vattenfall gaan de komende jaren onderzoeken of de grond onder Almere geschikt is om aardwarmte naar boven te halen. De drie partijen hebben hier een samenwerkingsovereenkomst (SOK) voor ondertekend.

Aardwarmte is heel belangrijk voor Almere. Wethouder Sprong: ” “Almere heeft als ambitie om de eerste grote energie-neutrale stad van Nederland te worden. Onze warmte komt nu met name van de energiecentrale in Diemen, die op gas draait. Daarvoor zoeken we een duurzame bron. Geothermie zien wij als een belangrijk onderdeel van de toekomstige duurzame warmtebronnenmix.”

In Almere is eerder onderzoek gedaan naar aardwarmte. Binnen de samenwerkingsovereenkomst gaan de partijen nu gezamenlijk verkennen met welke aanpak en technische innovaties aardwarmte voor Almere betaalbaar is te ontwikkelen.

Gerelateerde leden

Operator
Warmtebedrijf

Het laatste nieuws

Almere, The Netherlands Skyline
Onderzoek
8.10.2024

Samenwerken in onderzoek naar aardwarmte Almere

De gemeente Almere, HVC en Vattenfall gaan de komende jaren onderzoeken of de grond onder Almere geschikt is om aardwarmte...
Europese commissie
Overheid
3.10.2024

Hongarije maakt aardwarmte tot prioriteit EU

Als voorzitter van de Europese Raad van ministers hoopt Hongarije eind 2024 met een plan te komen om aardwarmte in...
compilatie Open Energiedag 2024
AlgemeenDraagvlak
25.09.2024

Veel interesse voor aardwarmteprojecten tijdens de Open Energiedag

Hoe werkt aardwarmte, hoe warm is het opgepompte water en welke techniek is daarvoor nodig? Het zijn enkele vragen van...