WellPerform krijgt Nederlandse vestiging

01.02.2022

Interview Niels Frinks

Het Deense adviesbureau WellPerform kondigt de oprichting aan van WellPerform BV met een hoofkantoor in Heerhugowaard.

Met de oprichting van WellPerform BV wil het adviesbureau het niveau van dienstverlening aan haar bestaande Nederlandse klanten verbeteren en de activiteiten in Nederland verder uitbreiden. WellPerform is lid van Geothermie Nederland en als Deens adviesbureau sinds 2017 al betrokken bij projecten in Nederland.  

Niels Frinks is benoemd tot Directeur van WellPerform BV en zal verantwoordelijk zijn voor de uitbreiding in de Nederlands markt, waarmee hij zeer vertrouwd is. Geothermie Nederland sprak met Niels Frinks.31082016 Frinks 35436

  • ‘Vertel eens, hoe zien jouw werkzaamheden er de komende tijd uit?’

Mijn focus ligt vooral op het leggen van contacten in de Nederlandse geothermiebranche. Wij willen de komende tijd zoveel mogelijk WellPerform‘s ervaring en competentie presenteren. Iedereen moet straks weten welke diensten we vanuit onze Nederlandse vestiging kunnen aanbieden.

Ook zijn wij bezig met het aannemen van ervaren en deskundig technisch personeel voor het Nederlandse kantoor. Dit personeel zal nauw samenwerken met onze sterke basis in Denemarken.

Verder richten wij ons op de vestiging van ons kantoor in Heerhugowaard. Alle relevante procedures zijn we in werking aan het zetten om te voldoen aan de Nederlandse eisen.

  • Wanneer is Wellperform BV voor jou een succes?’

Als WellPerform BV een actieve speler is in de Nederlandse markt, waarbij we in goed vertrouwen en partnerschap samenwerken met andere partijen in de branche. Naar onze mening is het belangrijk dat de geothermiebranche nauw samenwerkt en ervaringen opdoet die toekomstige projecten nog meer rendabel zullen maken.

Een ander succescriterium is de toepassing van de lessen uit de olie- en gasindustrie. WellPerform werd in 2005 in Denemarken opgericht met de focus op de olie- en gasindustrie. In de afgelopen 9 jaar heeft WellPerform gewerkt aan geothermieprojecten in Europa en in deze periode hebben we ons gericht op het overbrengen van de relevante lessen uit de olie- en gasindustrie naar de geothermie-industrie. Het doel hiervan is te zorgen voor technisch goede oplossingen, maar nog steeds met de focus op de kosten.

Tot slot, vertrouwen wij erop dat met onze ervaring op het gebied van de subsurface (geologie, geofysica) en HSE, een bijdrage kunnen leveren bij de ontwikkeling van geothermie. 

  • ‘Vanaf wanneer kunnen we je opzoeken in Heerhugowaard?’


Vanaf 1 februari hebben wij het kantoor van WellPerform B.V. in Heerhugowaard geopend. De deur staat open voor bedrijven die meer willen weten over Wellperform of op zoek zijn naar een mogelijke samenwerking.

Wellperform logo