Werkbezoek Silvio Erkens (VVD) aan Aardwarmte Maasdijk

23.02.2024

Tweede Kamerlid Silvio Erkens van de VVD bezocht samen met zijn staf op 19 februari jl. het aardwarmteproject Maasdijk. Silvio Erkens was aanwezig op uitnodiging van Geothermie Nederland, NVDE en HVC.

We spraken over de gevolgen van lange doorlooptijden bij de uitvoering van aardwarmteprojecten en wat er nodig is om de opschaling van geothermie te versnellen. Door een rondleiding op een aardwarmtelocatie krijgen beleidsmakers meer inzicht in de ontwikkelingen en mogelijkheden van aardwarmte. Soms heeft zo’n bezoek direct impact, bijvoorbeeld in de vorm van vragen aan de Tweede Kamer.

Silvio Erkens (VVD): “Wat ik zo mooi vind hier op dit werkbezoek is dat geothermie niet is van de tekentafel is, maar je ziet gewoon in de praktijk dat dit soort grote projecten al gerealiseerd worden. Dat is iets om trots op te zijn. En wat ik in de Tweede Kamer zou willen regelen is dat we gaan zorgen dat we nog veel meer van dit soort projecten voor elkaar krijgen.”

Van het bezoek is een compilatie gemaakt. Bekijk de video (1:31 minuut):

Gerelateerde leden

Operator

Het laatste nieuws

Nieuwsbericht nw
Geothermie Nederland
24.04.2024

Verslag Ledenbijeenkomst ‘Geothermie, klaar voor de toekomst’

Op 18 april was de Ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland ‘Geothermie, klaar voor de toekomst!’. Van Arthur van Wijk en Maarten...
Serie Geothermie Goed Geregeld
AlgemeenGeothermie Nederland
24.04.2024

Infographics serie Geothermie Goed Geregeld!

Geothermie Nederland ontwikkelde een serie infographics 'Geothermie Goed Geregeld!' ...
Arjan van Boven
Leden
23.04.2024

Nieuw lid: WFR Oilfield Services

Punch Energy Services is bedrijf dat zich voornamelijk richt op de levering van OCTG materialen voor de geothermiesector. De kennis...