Omschrijving Danfoss

Danfoss is zeer gericht op de energietransitie en heeft drie business units. Drives (toerenregeling), Power Solutions (hydrauliek) and Climate Solutions (o.a. regelkleppen, stadsverwarming en warmtewisselaars). Danfoss Sondex is onderdeel van Climate Solutions en is het onderdeel dat lid geworden is van Geothermie. In onze fabriek in Purmerend assembleren wij onze warmtewisselaars met een uitgebreid team van deskundigen. Wij kunnen in het hele proces ondersteunen van ontwerp tot after sales en service.

Danfoss en geothermie

De warmtewisselaar is een belangrijk onderdeel dat dient als scheiding tussen de bron en het afleverstation. Als Danfoss Sondex zijn wij met onze warmtewisselaars al sinds het begin van geothermie in Nederland betrokken geweest. Bij geothermie worden er andere eisen en verwachtingen aan warmtewisselaars gesteld. Wij willen graag in het voortraject meedenken en helpen bij het berekenen van de LMTD op de NTU. Dit kan namelijk een grote impact hebben op de hoofdvraag en het uiteindelijke ontwerp.

Contactpersonen

Theo Thoen-klein

Theo Thoen

"Wij vinden de netwerkmogelijkheden van de vereniging heel belangrijk en willen graag ergens in de toekomst de deuren van onze assembly fabriek openzetten om de leden van Geothermie Nederland kennis te laten maken met alle ins en outs van warmtewisselaars. "

Danfoss

Toeleverancier