Omschrijving Gaia Energy

Gaia Energy is de nieuwe naam voor Tullip Energy Exploration & Development BV (sinds oktober 2024). Gaia Energy is een portfolio ontwikkelaar voor aardwarmteprojecten in Nederland. Wij hebben onze kennis opgedaan in de olie-en gasindustrie in het buitenland. Sinds 2015 is Gaia Energy (voorheen Tullip Energy) actief in de geothermie in Nederland.

Gaia Energy en geothermie

Wij hebben projecten gericht op de glastuinbouw, bebouwde omgeving en de industrie. Door in een vroeg stadium de samenwerking op te zoeken met de warmte -afnemers en stakeholders, hopen wij met onze projecten de energietransitie te versnellen.

Contactpersonen

nico kuipers

Nico Kuipers

Directeur
"Wij zien het lidmaatschap van Geothermie Nederland als een weg om kennis en ervaringen te delen in ons vakgebied. Ook vinden wij het belangrijk dat aardwarmte een groter draagvlak krijgt binnen de samenleving. Dit bereik je mede door samen te werken"
085-732 5815
thumb

Jurriaan Reijs

Gaia Energy

Operator

Locaties

Gaia Energy is betrokken bij:
Drenthe

Aardwarmte Klazienaveen

Tullip Energy uit Amsterdam wil twee oude gasputten van de NAM in het Rundedal in Klazienaveen-Noord ombouwen voor de winning van aardwarmte. De aardwarmte komt niet uit het oude, lege gasveld. Dat ligt dieper en is afgesloten door de NAM. Het warme water komt uit gesteenten daarboven.