Omschrijving Uniper

Uniper produceert reeds decennia stadswarmte als restwarmteproduct vanuit haar elektriciteitsproductie aangevuld met services voor opslag, piek, - en backupvermogen en drukhuishouding in de steden Rotterdam, Den Haag en Leiden. Uniper levert hier de warmte aan en opereert 24/7 de warmtenetwerken voor haar klanten. Uniper speelt daarnaast een belangrijke rol in de leveringszekerheid gedurende de gehele energietransitie. Uniper heeft de ambitie om in 2035 CO2 neutraal te zijn.

Uniper en geothermie

In de steden Rotterdam, Den Haag en Leiden en in het glastuinbouwgebied Oostland worden geothermieprojecten ontwikkeld. Uniper zorgt hier voor de invoeding van deze bronnen op de bestaande netten en voegt hier opslag en temperatuurservices aan toe met onder andere industriële warmtepompen, zoals op onze energiehub aan De Constant Rebecqueplein en bij aardwarmte Leyweg, beide in Den Haag.

Contactpersonen

thumb

Sander Aukema

Manager City Solutions
""Er is voldoende aanbod aan duurzame warmte met geothermie, havenwarmte en industriële warmtepompen met aquathermie. Wat nog ontbreekt is voldoende en snelle groei van collectieve warmtesystemen.”"
thumb

Iris Olivier

Manager Public and Regulatory Affairs

Uniper

Operator