Omschrijving Wayland Energy

Wayland is een innovatieve en slagvaardige onderneming. Wij bestaan ruim 40 jaar en zijn van oorsprong een familiebedrijf. Onze bedrijven zijn actief in de agrarische-, vastgoed- en energiesector. Wayland heeft meerdere plantenkwekerijen. Ook ontwikkelen wij glastuinbouwgebieden, bedrijventerreinen, woonomgevingen en logistieke vastgoedoplossingen. Daarnaast exploiteren wij duurzame energieprojecten. Wij beschikken over diepgewortelde kennis van de agrarische sector en hebben een lange termijn investeringshorizon.

Wayland Energy en geothermie

Wayland Energy ontwikkelt en investeert in nieuwe, duurzame energiebronnen en warmtenetwerken, met geothermie- en biomassa- techniek.

Contactpersonen

thumb

Ewald Pelser

Wayland Energy

Operator

Locaties

Wayland Energy is betrokken bij:
Zuid-Holland

Wayland Energy

Wayland Energy Bergschenhoek levert sinds 2018 in samenwerking met partner AgroEnergy aardwarmte aan verschillende tuinbouwbedrijven in de buurt. In december 2017 is de aardwarmtewinning gestart. De hoeveelheid geproduceerde warmte bedraagt meer dan 100.000 MWh per jaar.
Zuid-Holland

Wayland Berkel en Rodenrijs

In het glastuingebied Noordpolder in Berkel en Rodenrijs wil Wayland Energy een derde aardwarmtebron ontwikkelen.
Zuid-Holland

Wayland Pijnacker

In Pijnacker-Oost wil Wayland Energy een aardwarmtebron voor de glastuinbouw en de woonwijk Klapwijk ontwikkelen. De ontwikkeling van een warmtenet met een aardwarmtebron past binnen het programma Aardgasvrij Klapwijk.
Zuid-Holland

Wayland Leiden

De regio Leiden wil woningen en gebouwen met duurzame bronnen verwarmen. Wayland Energy onderzoekt of aardwarmte hiervoor haalbaar is. Met aardwarmte als bron kunnen zowel het bestaande, nu gasgestookte warmtenet én toekomstige uitbreidingen van het net van duurzame warmte worden voorzien.