Kennis delen over aardwarmte

Geothermie is in Nederland een relatief nieuwe energiebron. Informatie over alle aspecten van aardwarmte stellen we beschikbaar. En binnen de sector wisselen we veel kennis uit.

Leden brengen we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij informeren onder meer over innovaties en wet- en regelgeving. Ook organiseert Geothermie Nederland diverse kennis- en netwerkbijeenkomsten, om kennis op te doen en met elkaar te delen. Ook de geothermie-operators wisselen binnen de vereniging met elkaar regelmatig ervaringen uit. Zo komt er steeds meer expertise beschikbaar voor de geothermiesector.

Geothermie Nederland is inititatiefnemer en beheerder van website Allesoveraardwarmte.nl. Deze website is een platform voor het brede publiek. Het informeert bewoners, overheden en bedrijven over wat aardwarmte is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe het past (en soms niet) in de warmte/energietransitie. De informatie op de website is voor operators, overheden en ministeries ook vrij te gebruiken voor de eigen informatievoorziening met omwonenden.