Infographic

Infographic over warmtenetten en Geothermie als warmtebron

03.02.2021

Momenteel zijn er circa 188 warmtenetten aangesloten in Nederland. Dit zullen er de komende jaren veel meer worden, omdat warmtenetten die gebruik maken van duurzame energie uit de bodem een goede stap is in de richting van aardgasvrij wonen is. De verwachting is dat in 2030 het aantal warmtenetten is verdubbeld naar zeshonderd.

Op dit moment wordt er nog bijna geen aardwarmte geleverd aan stadswarmtenetten. Maar dat verandert. Volgens het trendrapport Warmtenet Trendrapport 2021 levert geothermie in 2050 minimaal 210 PJ per jaar. Respondenten verwachten dat in 2050 24% van de warmte via warmtenetten wordt geleverd door geothermie.

Zie onderstaand de infographic Geothermie.
In de infographic van Stichting Warmtenetwerk en Dutch New Energy Research is te zien hoe de processen tussen de bron en de te verwarmen gebouwen precies verlopen. Ook is hier te zien hoelang de levensduur en terugverdientijd van het systeem zijn.

Stichting Warmtenetwerk/Dutch New Energy Research (2020, 2 november). Nationaal Warmtenet Trendrapport 2021: “Geothermie” [Infographic].