Aardwarmteproject in Leeuwarden krijgt vervolg door boring tweede put

10.10.2022

Bij het Aardwarmteproject in Leeuwarden wordt volgend jaar een tweede put geboord. Dit maakte het consortium Warmte van Leeuwarden donderdag bekend. Een belangrijke stap voor dit aardwarmteproject in de gebouwde omgeving.

Eind 2021 was de boring van de eerste put klaar. Na de eerste boring bleek na diverse brontesten dat de aardwarmtebron minder vermogen had dan verwacht. Hierdoor heeft de bron een beperktere capaciteit en is de financiële haalbaarheid een uitdaging. Het consortium Warmte van Leeuwarden, bestaande uit Bouwgroep Dijkstra Draisma, Ennatuurlijk, EBN en Shell, heeft besloten het project een vervolg te geven. De tweede boring staat in het derde kwartaal van 2023 gepland. Het voorbereiden van de boring van de tweede put is de volgende stap in het leveren van  aardwarmte in Leeuwarden. Het uiteindelijke doel blijft om eind 2024 de eerste levering van  aardwarmte te realiseren.

Ivar Nijenhuis, directeur van Geocombinatie Leeuwarden vertelt op de website van Warmte van Leeuwarden: “Aardwarmte is duurzaam en betrouwbaar, en daarom een goed alternatief voor gas. Het project in Leeuwarden is erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van aardwarmte in de gebouwde omgeving in Nederland. We doen er dus alles aan om het project te laten slagen.”

 

 

Gerelateerde leden

Warmtebedrijf

Het laatste nieuws

kassengebied Alton Heerhugowaard HVC
LedenAardwarmtewinningFinanciën
30.03.2023

Subsidies voor projecten HVC brengen aardwarmte dichterbij

Met het toekennen van de subsidie duurzame energie kan HVC verder met de ontwikkeling van aardwarmte in de gemeente Dijk...
vogelaerenvb
Algemeen
30.03.2023

VB en Aardwarmte Vogelaer tekenen contract voor tweede bron

VB Geo Projects en Aarwarmte Vogelaer tekenen voor de opdracht die VB heeft gekregen voor het ontwerpen en realiseren van...
warmingup-magazine
Onderzoek
29.03.2023

Nieuwe inzichten door WarmingUP

Bij het verwarmen van woningen kunnen warmtenetten met een duurzame bron van warmte in ons land een veel grotere rol...