Bezoek de aardwarmtelocaties in Naaldwijk en Kwintsheul

20.07.2023

Onze leden Trias Westland (HVC) en Nature’s Heat zetten hun deuren open! Tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september kun je van 10.00 tot 14.00 uur een bezoek brengen aan twee aardwarmtelocaties. Ook je familie, vrienden, zakenrelaties of kennissen zijn van harte welkom om een aardwarmtelocatie zelf te ervaren. 

  • Trias Westland – Lange broekweg 70 Naaldwijk
    Met twee geothermiebronnen op 2,3 km diepte is Trias Westland de springplank naar Warmtesysteem Westland. Tijdens een rondleiding op de aardwarmtelocatie van Trias Westland wordt getoond hoe aardwarmte meer dan 245 hectare glastuinbouw, de bloemenveiling en 345 woningen in Liermolen in het Westland van duurzame warmte voorziet. Er wordt gewerkt met tijdsloten voor de rondleidingen, waarop vooraf ingeschreven dient te worden. Meld je aan voor een rondleiding.
  • Nature’s Heat –  Hooghe beer 19a Kwintsheul
    In Kwintsheul worden bezoekers hartelijk ontvangen op het terrein van Nature’s Heat, waar warm water van 2300 meter diepte naar boven wordt gehaald om 64 ha aan kassen mee te verwarmen. Op de locatie volgt een rondleiding en uitleg over het project en de aardwarmteinstallatie. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur.
Over de Open Energiedag

Demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal op zaterdag 16 september de Open Energiedag openen bij energiepark Nijmegen-Betuwe. Nieuwsgierige burgers kunnen op deze dag langskomen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie.
De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl