EGEC publiceert het European Geothermal Market Report 2020

09.06.2021

Er wordt verwacht dat de groeiende belangstelling voor bodemenergie/geothermie in Europa de investeringen in de sector verder zal stimuleren. Dat is een van de bevindingen uit het European Geothermal Market Report 2020 dat op 2 juni 2021 is gepubliceerd door de European Geothermal Energy Council (EGEC).

Miklos Antics, de voorzitter van EGEC vertelt: “Sinds het eerste EGEC-marktrapport in 2010 is de Europese de bodemenergie/geothermiesector* gegroeid en getransformeerd. We hebben gezien dat slechte beleidsbeslissingen de snelle groei ervan in verschillende belangrijke markten hebben tegengehouden, maar we hebben ook gezien dat de techniek in combinatie met bodemgekoppelde warmtepompen toonaangevend is geworden in de afgelopen tien jaar. Het huidige decennium daagde ons uit met een moeilijke en gecompliceerde start. We zijn er echter van overtuigd dat we net zijn begonnen aan een veelbelovend decennium en dat de bodemenergie-/geothermiesector een snelle groei te wachten staat.”

Samenvatting en conclusies

Lees hier de Key Findings van het EGEC Geothermical Market Report 2020, waarin u de samenvatting en belangrijkste conclusies van het rapport vindt. Het rapport belicht o.a. de huidige stand van zaken binnen de sector in Europa, biedt een analyse van de markttrends, het beleidskader en de technologische ontwikkelingen.

Webinar

Op 17 juni vindt een webinar plaats over de belangrijkste bevindingen. Lees meer

* In Nederland spreekt men van bodemenergie en geothermie als twee aparte sectoren; in de rest van Europa worden deze sectoren als één beschouwd.