Nieuw lid van Geothermie Nederland: Pondera Geo Energy

22.03.2023

 

Pondera Geo Energy is lid van Geothermie Nederland. Joep Beijer heeft als de “Driller” binnen Pondera Geo Energy veel ervaring in het uitvoeren van boorprojecten en beantwoordt vier vragen over het lidmaatschap.

Wat voor organisatie is Pondera?
Pondera is een groeiend internationaal adviesbureau en ontwikkelaar die zich inzet voor diverse en uitdagende projecten in de energietransitie. We zijn actief tijdens de hele ontwikkeling van een duurzaam project, van haalbaarheidsstudie tot bouw, beheer en onderhoud en van abstract en strategisch tot concreet en technisch. Denk daarbij aan grootschalige projecten in Nederland en in Noord- en Zuidoost-Azië op het gebied van zonne-energie en windenergie op zee en land. In Nederland is Pondera toonaangevend en ook internationaal zijn onze ambities groot. Pondera is een jonge en snelgroeiende onderneming met circa negentig medewerkers wereldwijd, waaronder zeventig medewerkers in Nederland.

Wat doet Pondera Geo Energy op het gebied van geothermie?
Pondera Geo Energy is onderdeel van Pondera. Pondera Geo Energy ziet een aanzienlijke rol voor geothermie weggelegd in de energietransitie. Met het aanbieden van geothermie als additionele service is Pondera in staat de volledige commerciële scope van duurzame energie aan te bieden. Pondera Geo Energy beschikt over de expertise om initiatiefnemers te ondersteunen bij het opzetten en realiseren van geothermieprojecten. Daarnaast ontwikkelt en investeert Pondera Geo Energy zelf in duurzame energieprojecten.]

Waarom is Pondera Geo Energy lid van Geothermie Nederland?
Met de oprichting van Pondera Geo Energy kan Pondera het pallet aan duurzame energieoplossingen (naast zon en wind) verder uitbreiden met geothermie. Daarnaast houdt Pondera Geo Energy zich bezig met het ontwikkelen van energieopslag projecten.

Wat zijn jullie verwachtingen van Geothermie Nederland?
Geothermie gaat een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Geothermie Nederland – met de belangrijkste stakeholders als leden – wordt gezien als de vertegenwoordiger van de Nederlandse geothermische markt zowel voor industriële klanten als overheidsinstellingen. Wij kijken uit naar het gezamenlijk verder ontwikkelen en professionaliseren van deze markt.