Nieuw lid van Geothermie Nederland: Solenis Netherlands

24.05.2023

Solenis levert de chemische additieven om het rendement van de geothermische bron te maximaliseren en te beschermen tegen corrosie en scaling. Dennis Brand: “Wij maken graag kennis met de mensen die dagelijks actief zijn in de geothermie. Ik hoop dat er mogelijkheden zijn om van elkaar te leren.”

Wat voor organisatie is Solenis Netherlands BV?
Solenis Netherlands BV is de Nederlandse entiteit van de internationale onderneming Solenis LLC (Solenis.com). Een Amerikaans bedrijf met lokale sales en service organisaties in de meeste landen van de wereld. Solenis is producent en leverancier van chemische producten voor de waterintensieve industrie. Te denken valt aan flocculanten, corrosie / scale inhibitoren, biociden die hun toepassing vinden in waterzuiveringen, koel-/ketelsystemen, boorlocaties en geothermie. Essentieel onderdeel in ons pakket is de intensieve begeleiding en levering van knowhow bij de chemische behandeling. Ook de benodigde apparatuur is hier een onderdeel van.

Wat doet Solenis op het gebied van geothermie?
Solenis levert de chemische additieven om het rendement van de geothermische bron te maximaliseren en te beschermen tegen corrosie en scaling. Solenis heeft wereldwijd een groot aantal geothermische toepassingen in zijn beheer. Kenmerk van onze producten is het innovatieve karakter in combinatie met duurzaamheid. De milieu voetafdruk en toxiciteit van toepasbare chemische producten is een van de speerpunten geweest in de ontwikkeling van deze technologie.

Wat is jouw rol daarbij?
Mijn naam is Dennis Brand en ik ben verantwoordelijk voor de Sales en Service organisatie in Nederland. Met ons accountmanagement team willen wij de geothermiebranche in Nederland ondersteunen in opbrengstmaximalisatie en bescherming van installaties.   

Waarom is Solenis lid geworden van Geothermie Nederland?
Wij willen graag kennis maken met de mensen die dagelijks actief zijn in de geothermie. Met onze knowhow en innovatieve en duurzame chemische producten kunnen wij het verschil maken in de branche. Dus doel is onze onderneming bekend te maken in de branche en te informeren over onze chemische behandelingen die reeds succesvol zijn in een groot aantal toepassingen in de wereld.

Wat zijn je verwachtingen van Geothermie Nederland? Heb je nog een vraag of verzoek aan het netwerk?
Geothermie Nederland is een mooi platform om elkaar te leren kennen en om kennis uit te wisselen. Ik hoop dat er mogelijkheden zijn om van elkaar te leren teneinde nog meer succesvolle geothermie locaties in Nederland te kunnen starten. Dus op naar een duurzame toekomst.