Plan voor hergebruik booreilanden voor geothermie

12.04.2021

Een Australisch bedrijf beweert dat het oude booreilanden in de Noordzee kan ombouwen zodat ze niet langer olie en gas oppompen, maar in plaats daarvan aardwarmte. Het nuttig hergebruik van de booreilanden zou tientallen miljarden euro’s aan afschrijvingskosten kunnen schelen.

Het bedrijf Legacy Global Green Energy (LGGE) meldt aan Energy Voice dat ze kantoren gaan openen in Londen en Aberdeen. Aberdeen is van oudsher een financieel en operationeel centrum voor de olie-industrie in de Noordzee, maar het aantal actieve booreilanden is de laatste jaren flink gedaald. Door zich te richten op het verkrijgen van aardwarmte uit de zeebodem zou Aberdeen het centrum kunnen worden van een nieuwe industrie.

Volgens Jim Ferguson van LGGE is het doel van het bedrijf om regeringen samen met de olie- en gasindustrie een nieuwe manier te bieden om groene energie op te wekken. “Dit is een alternatief voor de vervuiling van het landschap en onze horizons door de opwekking van zonne- en windenergie,” aldus Ferguson.

Lees het volledige bericht op warmte365.nl